Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği - Son Dakika
Güncel

Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği

ILO: "Hükümet, işçi ve işveren temsilcileri, Türkiye'de madencilik sektöründe İSG'nin ne şekilde geliştirilebileceğine yönelik yol haritasının ana unsurlarına ilişkin mutabakata vardı" "Hükümetin onay için gerekli işlemleri başlattığı 176 sayılı 'Madenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği' ile ilgili ILO Sözleşmesinin.

18.10.2014 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hükümet, işçi ve işveren temsilcileri, Türkiye'de madencilik sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin (İSG) ne şekilde geliştirilebileceğine yönelik yol haritasının ana unsurlarına ilişkin mutabakata vardı.

Uluslararası Çalışma Örgütünden (ILO) yapılan yazılı açıklamaya göre, hükümet, işçi ve işveren temsilcileri ile diğer ilgili paydaşlar, "Madencilik Sektöründe İSG'nin Geliştirilmesine İlişkin Üç Taraflı Toplantısını" gerçekleştirdi.

Toplantıda madencilik sektöründe İSG'nin ne şekilde geliştirilebileceğine yönelik yol haritasıyla ilgili mutabakata varıldı.

Risk değerlendirmeleri, ulusal mevzuatla uyum ve iş teftişi gibi unsurların sosyal tarafların madenlerde daha gelişmiş güvenlik ve sağlık konusuna ne şekilde katkıda bulunabileceği de ele alındı.

Güvenlik ve sağlık kültürünün oluşturulması kapsamında yaşam boyu öğrenme, gelişmiş genel İSG bilgisi ve hedeflenen İSG eğitiminin özellikle madenciler için önemi toplantıda sıklıkla dile getirilen konulardan biri oldu.

-"ILO'nun 176 sayılı sözleşmesinin uygulanmasına ivme kazandırılacak"

Toplantıda ayrıca 13 Mayıs'ta Soma'da meydana gelen maden faciasında öğrenilen dersleri kapsamlı şekilde değerlendirmek amacıyla hükümetin onay için gerekli işlemleri başlattığı 176 sayılı "Madenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği" ile ilgili ILO Sözleşmesinin uygulanmasına ivme kazandıracak ileriye dönük tedbirler ele alındı.

Araştırma kurumu Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfının (TEPAV), taşeronluk düzenlemelerinin Türkiye'deki yaygınlık durumuna ilişkin tartışma çerçevesinde, bu düzenlemelerin ülkedeki İSG'nin durumu üzerindeki muhtemel etkilerine yönelik daha ileri bir çalışma yapması da kararlaştırıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement