Madencinin 2 Asgari Ücret Eylemi Sürüyor (2) - Son Dakika
Güncel

Madencinin 2 Asgari Ücret Eylemi Sürüyor (2)

Madencinin 2 Asgari Ücret Eylemi Sürüyor (2)

Maden İŞÇİLERİ TABUTA GİREREK, TEKBİR GETİRDİ Amasra'da faaliyet gösteren özel maden ocağında çalışan 310 işçinin pazartesi günü başlattığı eylem devam ediyor.

10.07.2015 20:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maden İŞÇİLERİ TABUTA GİREREK, TEKBİR GETİRDİ

Amasra'da faaliyet gösteren özel maden ocağında çalışan 310 işçinin pazartesi günü başlattığı eylem devam ediyor.

Tarlaağzı Kuyusu'nun bulunduğu şirketin idari binasının önünde çadır kuran madenciler, bugün tekrar kuyu başına giderek, tabutlu eylem yaptılar. 'Madenciler ahı tutar' ve 'iki asgari ücret hakkımız, hakkımızı alırız' pankartı açan işçiler, kuyu başından başlayarak şirketin ana binasına kadar içerisinde kefenlenmiş maden işçisi bulunan 2 tabut taşıdı. Madenciler, slogan atıp tekbir getirdi.

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, eylem yapan işçileri ziyaret etti. Yalçınkaya, şöyle dedi: "Devletin gücünü Amasra'da çalışan HEMA'da yerin altında çalışan işçi kardeşlerim görmek istiyor. Dolayısıyla buradan sizlerin vasıtasıyla bir kez daha Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na sesleniyorum: Amasra'da yaşanan bu sıkıntıyı çözme konusunda çok çabuk hareket ederek, işçinin alın terinin karşılığı olan o ücretleri patronun cebinden alarak, işçinin cebine koyun. Lütfen sizlerden rica ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti devletinin güçlülüğünü gösterin. Benim Ankara'daki yetkilileri söyleyeceğim söz bu. Sayın Başbakanımız da bu konuda hassasiyet göstererek, ilgilerlere talimat verecek ve en kısa süre içerisinde bu konuyu çözeceğine yürekten inanıyorum. Mübarek Ramazan ayında ve önümüzdeki bayram arifesinde sizlerin sorununu çözmek devletin görevidir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Madencinin 2 Asgari Ücret Eylemi Sürüyor (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement