Madencinin En Az İki Asgari Ücret Eylemi Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Madencinin En Az İki Asgari Ücret Eylemi Sürüyor

Madencinin En Az İki Asgari Ücret Eylemi Sürüyor

Bartın'ın Amasra İlçesi'nde özel maden şirketinde çalışan işçiler, işverenin en az 2 asgari ücret ödeme yükümlülüğünü yerine getirmediğini öne sürerek başlattıkları iş bırakma eylemini sürdürüyor.

07.07.2015 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'ın Amasra İlçesi'nde özel maden şirketinde çalışan işçiler, işverenin en az 2 asgari ücret ödeme yükümlülüğünü yerine getirmediğini öne sürerek başlattıkları iş bırakma eylemini sürdürüyor. Maden sahasında çadır kuran madenciler, haklarını alıncaya kadar eylemi sürdüreceklerini söyledi.

Yürürlüğe 11 Eylül 2014 tarihinde giren '6 bin 552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun'da, linyit ve taşkömürü çıkarılan madenlerde çalışan işçilere en az 2 asgari ücret ödenmesi öngörüldü. Amasra'da faaliyet gösteren şirketin 3 kuyusunda çalışan 310 işçi, işverenin bu yükümlülüğü yerine getirmediği gerekçesiyle dün iş bıraktı.

Tarlaağzı Kuyusu'nda çalışan yaklaşık 120 işçi, şirketin hizmet binası önünde çadır kurarak eylemi bugün de sürdürdü. İşçilere, maden şirketinde örgütlü olan Genel Maden İşçileri Sendikası'nın Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Hakkı Arslan ve CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya da destek verdi. Yalçınkaya, yasal hak arama mücadelelerinde işçilerin yanında olduğunu söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile görüşüp konuyu kendilerine ileteceğini, dün de işveren ile görüştüğünü ifade eden Yalçınkaya, şöyle konuştu:

"İşveren, söz konusu düzenlemeden sonra maliyet artışlarının karşılanması konusunda devletten katkı bekliyor. Ancak TBMM'den bir kanun çıkmış. Kanunun uygulanmasından sorumlu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı işçilerin alacaklarının geriye dönük ödenmesi kararını vermiş. Bu konuda açık ve net hüküm var. Artık siyasi iktidarın da kendisinin koyduğu karar kaidelere uymayan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in verdiği talimatlara uymayan işverene söyleyecek bir sözü vardır. Devlet bu kadar aciz değildir. Devlet görevini yapacak. ve inşallah sizler hak ettiğiniz ücretleri alacaksınız."

İşçiler de işverenin en az iki asgari ücret yükümlülüğünü yerine getirinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. - Bartın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Madencinin En Az İki Asgari Ücret Eylemi Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor
    09:17 Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor

    31 Mart Yerel Seçimleri'nde yeniden seçilen Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na tebrik ziyaretleri sürüyor. Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar tarafından yapılan tebrik ziyaretleri Başkan Bakkalcıoğlu tarafından teşekkürle karşılandı.

  • Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince Kurusıkı Tabanca ve Fişek Ele Geçirildi
    09:15 Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince Kurusıkı Tabanca ve Fişek Ele Geçirildi

    Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince yapılan çalışmalarda bir kişinin aracında kurusıkı tabanca ve 14 fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıs polis merkezine teslim edildi.

  • Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    09:15 Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince yapılan çalışmalarda bir kişinin aracında ve şahsın üst aramasında 14 adet sentetik ecza hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıs Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Hatay'da mazgallar motosikletli hırsızlar tarafından çalındı
    09:15 Hatay'da mazgallar motosikletli hırsızlar tarafından çalındı

    Hatay'ın Antakya ilçesinde, mazgalların motosikletli hırsızlar tarafından çalınma anları güvenlik kamerasına yansıdı. Depremin en çok yıkıma neden olduğu mahallelerden olan Hatay'ın Defne ilçesi Çekmece Mahallesi'ndeki sokaklarda bulunan mazgallar, hırsızlar tarafından çalındı. Mahallede bulunan bir güvenlik kamerasına, motosikletli hırsızların sokaktaki mazgalı çalma anı yansıdı. Görüntülerde; 3 şahsın öncelikle çevreyi kontrol ettikten sonra mazgalları çaldıkları görüldü. Hırsızlık olaylarına karşı güvenlik tedbirleri olarak gece bekçileri işe aldıklarını belirten Ali Bilmez, hırsızların genellikle demir ağırlık eşyaları çaldığını ve geçtiğimiz günlerde makinelerinden yakıtlarının çalındığını söyledi.

  • Batman'ın Sason ilçesinde ilk kadın muhtar seçildi
    09:15 Batman'ın Sason ilçesinde ilk kadın muhtar seçildi

    Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yolüstü köyünden muhtarlığa seçilen Züleyha Avunç, ilçenin ilk kadın muhtarı unvanını aldı. Avunç, köydeki kadınları geziye götürmek için belediye başkanının kapısını çaldı.


Advertisement