Madenlerin Ekonomiye Katkısı ve Artvin'de Madencilik" Paneli - Son Dakika
Güncel

Madenlerin Ekonomiye Katkısı ve Artvin'de Madencilik" Paneli

Trabzon'da, "Madenlerin Ekonomiye Katkısı ve Artvin'de Madencilik" konulu panel düzenlendi.

26.08.2016 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da, "Madenlerin Ekonomiye Katkısı ve Artvin'de Madencilik" konulu panel düzenlendi.

Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Maden Derneği işbirliğiyle düzenlenen "Madenlerin Ekonomiye Katkısı ve Artvin'de Madencilik" konulu panel, KTÜ Prof Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, panelin açılışında yaptığı konuşmada, madenciliğin, ülke için önem arz eden bir konu olduğunu söyledi.

Madenciliğin 2023 hedeflerine ulaşılmasında da önemli role sahip olacağına işaret eden Yavuz. şunları kaydetti:

"Eğer biz yeraltı ve yer üstü zenginliklerimizi iyi değerlendirebilirsek, sosyal anlamda bunun entegrasyonunu iyi sağlayabilirsek, çevreye zarar vermeden bilimsel metotları en iyi şekilde kullanarak yaparsak 2023 hedeflerini yakalarız. 2023 yılına yaklaşan Türkiye'de o kadar güzel şeyler oluyor ki bu birlerini rahtsız ediyor. Türkiye'nin gelişmesinden rahatsız olanlar bu rahatsızlıklarını 15 Temmuz gecesi insan haklarını, insan canını, hiçbir şeyi dikkate almaksızın en vahşi bir şekilde ortaya koydular. Tarihi, şanla şöhretle dolu milletimiz canını malını ortaya koyarak bu darbe girişiminin, bu yanlış hareketin önüne geçti. 250'ye yakın şehidimiz var, bunların çoğunluğu sivil. İnsanlarımız o gece hiçbir talimat beklemeden, duyar duymaz alanlara yollara çıktı ve dünyaya ders verdi."

Panelde daha sonra Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdülkerim Yörükoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Bölümü Başkanı Orhan Kural, ODTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Ali İhsan Arol, KTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Kerim Aydıner ve Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Bahtiyar Ünver'in katılımyla oturum yapıldı.

Paneli AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, KTÜ Maden Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Güneş, KTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Başkanı Ali Osman Yılmaz da takip etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Madenlerin Ekonomiye Katkısı ve Artvin'de Madencilik' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement