Madımak Otelinde Hayatını Kaybeden İnci Türk Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Madımak Otelinde Hayatını Kaybeden İnci Türk Mezarı Başında Anıldı

Sivas'ta 21 yıl önce, 2 Temmuz'da 'Pir Sultan Abdal'ı Anma Şenlikleri'nde semah ekibinde yer alan ve 33 aydınla birlikte Madımak Otel'de yanarak hayatını kaybeden İnci Türk, memleketi Balıkesir'in Balya İlçesi'ndeki mezarı başında, türkülerle şiirlerle anıldı.

06.07.2014 20:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta 21 yıl önce, 2 Temmuz'da 'Pir Sultan Abdal'ı Anma Şenlikleri'nde semah ekibinde yer alan ve 33 aydınla birlikte Madımak Otel'de yanarak hayatını kaybeden İnci Türk, memleketi Balıkesir'in Balya İlçesi'ndeki mezarı başında, türkülerle şiirlerle anıldı.

Madımak Oteli'nde Pir Sultan Abdal Anma Şenlikleri'nde sırasında çıkan olaylarda 33 aydınla birlikte hayatını kaybeden, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu İnci Türk, mezarı başında anıldı. Anma töreni her yıl olduğu gibi bu yıl da Temmuz ayının ilk pazar günü gerçekleştirildi. Törene İnci Türk'ün annesi Nejla Türk, Babası Mehmet Türk, İnci Türk ile aynı kaderi paylaşan Serpil Canik'in ablası Şehriban Canik Doğan, Türk'ün yakınları CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Necati Bilgetürk, Balıkesir Hacı Bektaş-i Veli Derneği üyeleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İzmir Kemalpaşa Aşağı Kızılca Şubesi üyeleri, Eğitim İş Sendikası Balıkesir Şubesi eski başkanları Hüseyin Semerci, ve çok sayıda vatandaş katıldı. Balya Mezarlığı'ndaki anma töreninde konuşan, Eğitim-iş Sendikası Balıkesir Şubesi eski Başkanı Hüseyin Semerci, 21 yıl önce Sivas'ta aydın insanları yakanlara ceza verilmediği gibi, suçluların ödüllendirildiğini belirterek, "Onlar siyasetçi oldular, memur oldular, milletvekili oldular ama bir türlü failler bulunamadı. Bu da bu işin devlet tarafından organize edildiğini açık bir göstergesidir. Çünkü devlet kendi yaptığı işleri örtbas etmektedir ve burada da aynı şeyi sergilemiştir. Her yıl ayni şeyleri söylüyoruz. Bu bir kin ve nefret toplantısı değildir. Bu bir vefa, sorumluluk, anma toplantısıdır" dedi.

Hacı Bektaş-i Veli Derneği adına söz alan Cahit Yelçi ise, "Sivas olayı demokratik, laik hukuk devleti ve cumhuriyet düzenine bir başkaldırı provasıydı. Malatya, Kahramanmaraş, Çorum, Sivas ve İstanbul Gazi Mahallesi'nde nefret tohumları ekmek isteyenler, bu gün de aynı oyunlara devam etmektedirler. Bunu asla başaramayacaklar. Hiç bir ayrım yapmaksızın herkesin barış içinde kardeşcesine yaşadığı bir ülke bizim en büyük hedefimizdir" diye konuştu.

'İNCİ' İÇİN SAZLAR ÇALINDI, ŞİİRLER OKUNDU; TÜRKÜLER SÖYLENDİ

İnci Türk ve Sivas'ta öldürülen aydınlar için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Hayatını kaybedenlerin adları tek tek okundu. Törene katılanlar Madımak 'ta hayatını kaybedenlerin adlarının söylenmesinden sonra "Burada" diye hep birlikte bağırdı. İnci Türk'ün annesi Nejla Türk, bu yıl da kızının anma töreninde gözyaşlarına hakim oldu ve ağlamadı. Nejla Türk, "İnci ölmedi. Hepimizin, sevenlerinin yüreğinde yaşıyor. Belki bizler öleceğiz ama kızım ilelebet gönüllerde yaşayacak" diye konuştu. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kemalpaşa Aşağıkızılca eski şube başkanı Uğur Akgül, ve Karesi Belediyesi CHP Meclis üyesi Çiğdem Dönmez'in şiir okumalarının ardından anma töreni sona erdi. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Madımak Otelinde Hayatını Kaybeden İnci Türk Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ZARDAKİYEDİNCİRAKAM: SİVAS MADİMAK KATLİAMININ ESAS SORUMLUSUNUN DÖNEMİN GENELKURMAY BAŞKANI OLAN DOĞAN GÜREŞ İLE SÜLEYMAN DEMİREL OLDUĞUNU BİLİYORMUYDUNUZ! 0 0 Yanıtla

Advertisement