Madımak'ta Ölen Babası İçin Yazdı, Astsubay Ceylan Şehit Olmadan Önce Söyledi - Son Dakika
Güncel

Madımak'ta Ölen Babası İçin Yazdı, Astsubay Ceylan Şehit Olmadan Önce Söyledi

Madımak\'ta Ölen Babası İçin Yazdı, Astsubay Ceylan Şehit Olmadan Önce Söyledi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen Kenan Ceylan'ın söylediği 'Sen benden gittin gideli' adlı türküyü, sanatçı Mazlum Çimen Sivas katliamında kaybettiği babası halk ozanı Nesimi Çimen için yazmış.

27.08.2015 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen Kenan Ceylan'ın söylediği 'Sen benden gittin gideli' adlı türküyü, sanatçı Mazlum Çimen Sivas katliamında kaybettiği babası halk ozanı Nesimi Çimen için yazmış.

Mazlum Çimen

Bu eser iki insanı buluşturdu bende. O da beni berbat ediyor aslında. Babamı Sivas'ta Madımak'ta yaktılar, Kenan arkadaşımızı, kardeşimizi vurdular, şehit oldu. İkisi de ölüm olarak buluşuyor bu şarkıda

Keşke o gündem oluşmasaydı, ben hiç olmasam. Şarkı hiç olmasa daha iyi olurdu. Şarkının oluşması acılar doğuruyor, keşke şarkı olmasaydı demeye başladım. Hiç mutlu değilim...

Haber Gülseli KENARLI - Kamera İdris TİFTİKCİ İstanbul DHA

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Kenan Ceylan'ın türkü söylerken çekilmiş görüntüleri yürekleri dağladı. Ceylan, o görüntülerde, Mazlum Çimen'in 'Sen benden gittin gideli' eserini seslendirmişti. Mazlum Çimen de, o türküyü Sivas katliamında kaybettiği babası ünlü halk ozanı Nesimi Çimen için yazmıştı...

Sanatçı Mazlum Çimen, Kenan Ceylan'ın şarkısını seslendirdiği o görüntüler karşısında ne hissettiğini, Kendi eserini duymak mutluluk verir insana, bana hüzün veriyor. Yaşadığınız ülke ile ilgili bir şey. Yaşadığınız ülkenin mutluluk vermesi gerekiyor size, bana hep acı veriyor. Nasıl bir duruma geldik Ne olduğunu aslında herkes çok iyi biliyor ama hiç kimse de söyleyemiyor. Ben sabah haberleri gördüğümde dondum kaldım, çünkü hiç böyle bir şey beklemiyordum sözleriyle anlattı.

BABAMA ADADIĞIM ESER, BİR ASKER ARKADAŞIMIZIN SON GÖRÜNTÜSÜ OLARAK ÇIKIYOR

Mazlum Çimen, şarkıyı Sivas katliamında kaybettiği babasına adadığını belirterek, Enteresan olan şey şu ki; ben bu eseri yaptığımda babama adamıştım. Bu eser iki insanı buluşturdu bende. O da beni berbat ediyor aslında. Babamı Sivas'ta, Madımak'ta yaktılar, Kenan arkadaşımızı, kardeşimizi vurdular, şehit oldu. İkisi de ölüm olarak buluşuyor bu şarkıda. ve ben sabah bunu izlediğimde dondum kaldım. Çünkü babama yaptığım, babama adadığım eser, bir asker arkadaşımızın son görüntüsü olarak çıkıyor karşımıza dedi.

ARTIK BU BİZİM ONAYLADIĞIMIZ VE TOPYEKÜN TARAF OLDUĞUMUZ BİR SAVAŞ DEĞİL

Şarkıyı çok gündeme getirmek için konuşmuyorum bunları; çünkü kendini ispat etmiş bir şarkı. Ama böyle acılarda buluşuyor olması beni çok daha beter yaralıyor diyen Mazlum Çimen, Niçin Bunun bir anlamı olmalı... Mutlaka bir anlamı olmalı ölmesinin, ama biraz da duygusallığın ötesinde baktığımızda, objektif baktığımız zaman şunu düşünüyorum; niçin, neden öldüğüne dair Artık bu bizim onayladığımız ve topyekün taraf olduğumuz bir savaş değil.

EDİP AKBAYRAM SAHNEDE İFŞA EDENE KADAR KİMSE BİLMİYORDU

Mazlum Çimen, türküyü Madımak katliamında kaybettiği babasına ithaf etme hikayesini ise şöyle anlattı

Madımak katliamını duyduğumuz zaman zaten ben ne olduğunu anlamamıştım. Daha sonra eve gidip haberlere baktığımda ne olduğunu anladım. 34 yaşında falandım. Ben babamın orada arkadaşları olduğundan otelde kaldığını düşünmüyordum. Benim en çok yandığım; 17 kişiyi bire bir tanıyordum. Tenimin tenine değdiği, merhaba dediğim, sohbet ettiğim 17 kişi vardı orada. Diğerleri de benim canım dostum... Ama bire bir tanıdığım 17 kişiydi. İlk isimleri gördüğümde, 17 kişiden 8'i, 9'u oradaydı ve babam dördüncü ya da beşinci isimdi. O anda oluşan duyguların yoğunluğuyla yaptığım bir şeydi. Ben daha sonra yaptığım eseri tamamen babama adadım, olduğu gibi. Edip Akbayram sahnede ifşa edene kadar kimse bilmiyordu benim bunu babama yaptığımı ya da babam için söylediğimi...

ŞARKININ OLUŞMASI ACILAR DOĞURUYOR, KEŞKE ŞARKI OLMASAYDI DEMEYE BAŞLADIM

Mazlum Çimen, sözlerini şöyle tamamladı

Babam için yaptığım bir eserdi. Babam katledilmişti, Madımak'ta yakılmıştı. Sonra da Kenan arkadaşı gördüm, şehit düşmüş, ölmüş, ailesine başsağlığı diliyorum. Başsağlığı dilemek de çok rahatlatmıyor insanı. Babama yaptığım bir eser, son görüntü olarak da asker kardeşimle karşıma çıkıyor. Eser ikisini birden buluşturuyor. Bu çok onur duyulan, mutluluk duyacağınız bir şey değil. Bu eser veya yaptığım eserleri çok daha farklı bir şekilde, daha duyarlı, daha güzel, daha güleç yüzlü yüzlerle oluşmasını dilerdim. Ama ne yazık ki şarkı şu anda yine gündeme geldi ve başka bir anlamda geldi. Keşke o gündem oluşmasaydı, ben hiç olmasam... Şarkı hiç olmasa daha iyi olurdu. Şarkının oluşması acılar doğuruyor. Keşke şarkı olmasaydı demeye başladım. Hiç mutlu değilim...

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Madımak'ta Ölen Babası İçin Yazdı, Astsubay Ceylan Şehit Olmadan Önce Söyledi - Son Dakika

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.


Advertisement