Madrid'de Noel Hazırlığı Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Madrid'de Noel Hazırlığı Başladı

İspanya'nın başkenti Madrid'de Noel için şehir merkezindeki birçok meydanda hediyelik eşya pazarları kuruldu.

21.12.2014 12:12  Güncelleme: 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya'nın başkenti Madrid'de her yıl olduğu gibi bu yıl da Noel öncesi, şehir merkezindeki önemli meydanlarda hediyelik eşya pazarları kuruldu.

Madridlilerin ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği ve başta Sol Meydanı olmak üzere, Mayor, Opera ve İspanya meydanları gibi şehrin önemli noktalarında Noel'e dair ürünler, hazırlanan stantlarda satışa sunuldu.

Yılbaşı ağacı ile süsleri, oyuncaklar, takılar ve giyim ürünlerinin satıldığı stantlar en çok tercih edilen yerler olurken, 22 Aralık'ta çekilecek piyango için bilet almak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

NOEL DÖNEMİ RAHAT BİR NEFES ALDIRIYOR

İspanya'da 2008 yılı ve sonrasında yaşanan ekonomik krizin, genel olarak yılın geri kalan dönemindeki satışları etkilemesi nedeniyle Noel dönemi, pazarcıların ve mağaza sahiplerinin ekonomik anlamda rahat bir nefes almasına imkan sağlayan dönem olarak kabul ediliyor. Ayrıca Noel dönemi, İspanyol kültürünün ve dini yaşam tarzının en önemli sembollerinden biri olması nedeniyle yılın en çok satış yapılan dönemi olmayı sürdürüyor. Bu dönemde Noel'in yanı sıra yılbaşı gecesi hazırlıkları ve 5 Ocak'ta gerçekleştirilen "üç kral" inancından gelen hediyeleşme gününü de ocak ayının ilk haftasının sonuna kadar hareketliliğin sürmesine fırsat veriyor.

Bunun yanında Madrid, Noel döneminde Avrupa'daki en hareketli şehirlerden biri olarak göze çarpıyor. Sadece 31 Aralık gecesini değil Noel döneminin bir bölümünü de burada geçirmek için gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, şehir ekonomisine önemli katkıda bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Madrid'de Noel Hazırlığı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement