Mağara Cenneti Mersin - Son Dakika
Güncel

Mağara Cenneti Mersin

Mağara Cenneti Mersin

Mersin İl Kültür Turizm Müdürlüğü, 'Mersin Mağaraları' adı altında başlattığı çalışma ile kentteki büyüklü küçüklü 500'ün üzerindeki mağarayı değerlendirmeye aldı.

07.07.2016 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin İl Kültür Turizm Müdürlüğü, 'Mersin Mağaraları' adı altında başlattığı çalışma ile kentteki büyüklü küçüklü 500'ün üzerindeki mağarayı değerlendirmeye aldı.

Akdeniz'in incisi Mersin, bünyesinde barındırdığı tarihi mağaralar ile 'Mağara Cenneti' olarak da anılıyor. Konumu ve barındırdığı tarihsel değerleri ile ilk etapta araştırma için 37 mağara belirlendi ve bilimsel çalışmalar ışığında mağaralar düzenlenerek turizme kazandırıldı. 'Yeraltındaki Pamukkale' olarak nitelendirilen Aynalıgöl Mağarası, ünü yurtdışına kadar uzanan Cennet- Cehennem Mağaraları, Kanlıdivane, Taşkuyu ve Astım Mağaraları gibi doğal güzellikleri turizme kazandırarak yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunuldu.

ALTERNATİF TURİZM

İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Türkiye'de yaklaşık 40 bin mağara bulunduğunu ve bu mağaralardan çoğunun Mersin'de olduğunu söyledi. Kabahasanoğlu, Doğu Akdeniz'de deniz, kum, güneş dışında inanç turizmiyle de öne çıkan Mersin'in Toros Dağları sayesinde rafting ve trekking parkurlarının yanında, mağaralarıyla da alternatif turizm imkanı sunduğunu söyledi. Tarihe tanıklık eden ve doğal hayat konusundaki sırları taşıyan mağaraların, konuklara görsel güzellikler yaşatarak alternatif turizm olarak öne çıkacağını belirten Kabahasanoğlu şöyle dedi:

"Özellikle Aynalıgöl Mağarasıyla astım hastalığına iyi geldiği söylenen Astım Mağarası mutlaka görülmesi gereken doğa harikası yerler olup meraklılarını beklemektedir. Ülkemizde 'görmeden gitme' denilebilecek yerlerin başında gelen bu iki noktayı gezdikten sonra bizlere hak vereceksiniz."

GÖRMEDEN DÖNMEYİN

Proje kapsamında Mersin'de bulunan 37 mağaranın incelendiğini de dile getiren Bahaettin Kabahasanoğlu, mağaralarla ilgili ilk çalışmayı Çukurova Kalkınma Ajansı desteğiyle 'Mersin Mağaraları' adıyla gerçekleştirdiklerini kaydetti. Ülke genelinde bir ildeki mağaraları tüm detaylarıyla inceleyen ikinci proje olması açısından çok önem taşıdığını anlatan Kabahasanoğlu şöyle konuştu:

"Bu mağaralar içinde Aydıncık'ta yeni bulunan ve turizme kazandırılan Gilindere (Aynalıgöl) Mağarası başta olmak üzere Astım Mağarası, Eshab-ı Kehf ve Taşkuyu Mağaraları halkımız tarafından bilinmekte, ziyaretçi sayıları her geçen gün artmaktadır. Mersin mağaraları, sahip oldukları yapı itibarıyla Aydıncık ve Gülnar ilçelerimizde yoğunlaşmaktadır."

- Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mağara Cenneti Mersin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement