Mağarada Mahsur Kalan Yaralıyı Kurtarmak İçin Ekipler Seferber Oldu" Haberine Ek - Son Dakika
Güncel

Mağarada Mahsur Kalan Yaralıyı Kurtarmak İçin Ekipler Seferber Oldu" Haberine Ek

Mağarada Mahsur Kalan Yaralıyı Kurtarmak İçin Ekipler Seferber Oldu" Haberine Ek

Geçen pazar gecesi saat 22.00 sıralarında Mihalgazi İlçesi'nin Alpagut Mahallesi Kazankaya mevkii Yarasa İni Mağaraları'nın olduğu bölgeye iddiaya göre, define aramak için 7 arkadaşıyla birlikte giden tekstil fabrikası işçisi evli 3 çocuk babası Ramazan Yörük, girdiği mağara içinde yaklaşık 10 metre derinliğindeki kuyuya düştü.

16.04.2014 05:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen pazar gecesi saat 22.00 sıralarında Mihalgazi İlçesi'nin Alpagut Mahallesi Kazankaya mevkii Yarasa İni Mağaraları'nın olduğu bölgeye iddiaya göre, define aramak için 7 arkadaşıyla birlikte giden tekstil fabrikası işçisi evli 3 çocuk babası Ramazan Yörük, girdiği mağara içinde yaklaşık 10 metre derinliğindeki kuyuya düştü. Arkadaşlarının durumu jandarma yeklilerine bildirmelerinin ardından belinden, kol ve bacaklarından yaralanan Yörük'ü çıkarmak için olay yerine jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Arama Kurtarma Ekibi (AKUT), Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ve Anadolu Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü (ANADOSK) ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Dağcılık Kulübü, Eskişehir, Ankara ve İzmir Mağara Araştırma dernekleri ekipleri sevk edildi.

Kurtarma ekipleri, Pazartesi günü saat 18.30 sıralarında Yörük'ün mağara içerisindeki yerini tespit etti. Dün gece de sabaha kadar devam eden Yörük'ü kurtarma çalışmaları sürüyor.

KARABARUT PATLATILIYOR

Ramazan Yörük'ün mağara içinde düştüğü yerden çıkartılıp daha güvenli bir bölgeye alındığı ve gerekli tıbbi müdahalenin yapıldığı belirtildi. Mağara içinin ve giriş kısmının çok dar olması nedeniyle ekiplerde yer alan zayıf elemanların ve özelikle de kadınların mağara içerisinde çalışmaları sürdürdüğü kaydedildi. Mağara içerisinde de kara barut patlatılarak dar olan bölümleri genişletilmeye çalışıyor.

GENİŞLETME ÇALIŞMASI YAPILIYOR

İzmir Mağara Araştırma Derneği üyesi Yusuf Öğrenecek yapılan çalışmalarla ilgili olarak "Define arama amacıyla girmiş bir kişi bilmeyerek ilerlediği bir yerde yaklaşık 10 metrelik bir yere düşerek yaralanıyor. UMKE'den bir sağlık ekibi de aşağıya indi ve gereken önlemleri aldı. Şuanda yaralının durumu iyi. Çeşitli birkaç ezilme, kesik, kırık tarzı şeyler var. Ama yaralı stabil halde tutuluyor. Tüm mağaracılar, AKUT ve AFAD ekibinin katkısıyla çalışmalar sürdürülüyor. Mağara oldukça dar bir alan. Yaralının şuan ki mevcut durumuyla taşınması çok mümkün değil. Genişletme çalışması yapılıyor. Bu çalışmada Türkiye Mağaracılık Federasyonu'nun deneyimli ve eğitimli mağaracıları tarafından yapılıyor. Bu konuda da bize destek olan diğer ekipler de var. Son olarak durum bu. Çeşitli çatlatma ve kırma çalışmaları devam ediyor" dedi.

BULUNDUĞU YER KONFORLU

İzmir Mağara Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Samur de "Bugün ben de yaklaşık 10 saat kazazedenin yanındaydım. Kendisinin durumu gayet iyi. Vücudunun belli bölgelerinde kırıklar, çatlaklar mevcut. Ama UMKE'nin para medikal ekibi içeride zaten sürekli kazazedenin başında değişmeli olarak bulunuyor. Sürekli rutin kontrolleri yapılıyor. Tansiyonu, vücut ısısı ve diğer şekeri tıbbi olarak ölçülmesi gereken değerleri ölçülüyor. Kazazedenin durumuyla ilgili merak edilecek herhangi bir durum yok. Şuanda bulunduğu yer de gayet onun için bir mağara için olabilecek konforlu bir alan. O yüzden kazazedenin durumu şuanda stabil ve iyi durumda" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mağarada Mahsur Kalan Yaralıyı Kurtarmak İçin Ekipler Seferber Oldu' Haberine Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement