Mahalle Buluşmaları Fethİye Mahallesİnde Devam Etti - Son Dakika
Yerel

Mahalle Buluşmaları Fethİye Mahallesİnde Devam Etti

Mahalle Buluşmaları Fethİye Mahallesİnde Devam Etti

İlçe halkını oturdukları mahallelerine giderek bizzat dinleyen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, kendisine iletilen sorunları ilgili birim amirine talimat vererek anında çözüyor.

17.04.2016 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlçe halkını oturdukları mahallelerine giderek bizzat dinleyen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, kendisine iletilen sorunları ilgili birim amirine talimat vererek anında çözüyor.

Bugün Fethiye Mahallesi halkı ile buluşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençere halk toplantısına gelenler tarafından sevgi gösterilerinde bulundular. Fethibey Mahallesinde Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, 5 yaşındaki çocuğu da, 85 yaşındaki teyzenin de isteklerini can kulağıyla dinleyerek anında çözüme kavuşturdu.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, mahalle girişinde Muhtar Harun Ziyansız tarafından çiçekler ile karşılandı, başkan Gençer' de yanında getirdiği bir buket çiçeği muhtar Ziyansız'a verdi. Başkan Gençer, tüm vatandaşlarla tek tek tokalaşarak toplantının yapılacağı alana ulaştı. Başkan Gençer, söz isteyen herkesi dinledi, yanına gelemeyen yaşlıları dinlemek için onların yanına giderek istek ve sorunlarına kulak verdi.

İlettikleri sorunların birçoğunun anında çözüldüğünü gören vatandaşlar, bu zamana kadar hiç bir belediye başkanının mahallelerine gelerek kendilerini dinlemediğini belirterek teşekkür ettiler.

Başkan Gençer'in "Başkan burada" sloganı ile başlattığı halk toplantısını izleyenler arasında bulunan Fethiye Mahallesinde evi de bulunan Açık Radyo'nun kurucu ve programcısı araştırmacı Ömer Madra'da söz alarak, "Bu toplantıları fevkalade etkileyici ve demokrasinin aslında bundan ibaret olduğunu söylemek istedim" diyerek ilk kez böyle bir etkinliği yaptığı için başkan Gençer' e teşekkür etti.

Toplantı sonrasında bir değerlendirme yapan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, "Yolların parkeden arabalarla kapatılması sorununu çözmek için genel bir çalışma yapacağız. Çöp konteynerlerine uzak noktalarda oturanların çöplerinin alınması için temizlik işçilerimize talimat veriyorum, o çöpler bundan sonra evinizin önünden alınacak. Başıboş köpeklerle ilgili büyükşehir belediyesi ile bir çalışma içerisindeyiz. Ses yayın sistemleri ile ilgili çalışma yapacağız ve mahallelerden duyulmasını sağlayacağız. Ağır tonajlı araçların ara sokaklara girmemesi için büyük toptancılara mahalle dışında bir yer planlanıyor. Tehlike oluşturan eski evlerle ilgili bir çalışma yapacağız. Mahallenize isteğiniz olan çocuk parkı ve spor alanlarını yapacağız. Kadınlarımız yönelik kurslar açılmasıyla ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla bir çalışma yapacağız. Değirmen sokağın üst tarafında istenen merdiveni hemen yapacağız. Naylon poşetlerden kurtulup kadınlarımızın evlerde kese kağıdı yaparak para kazanması çok iyi bir fikir, bu konuda iyi çalışmamız lazım. Ayvalık'ta böyle Bir şey yapılabilir. İhtiyacı olan ablalarımız kardeşlerimiz bu işten para kazanabilir en önemlisi de Ayvalık plastik poşetlerden kurtulur. Bunun yasal olup olmadığını araştıralım, eğer yasal ise bunu yapabiliriz. Mahalle' nin adını aldığı Fethibey anısına bir anıt isteği var, mahalleli de istiyor yapabiliriz" diye konuştu.

Toplantı sonunda başkan Gençer, kendisi ile fotoğraf çekilmek isteyen mahalle sakinlerini kırmadı.

Daha sonra Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, mahalle halkının kendisine ilettiği sorunları yerinde görmek ve çözüm planlaması yapmak için mahalleyi sokak sokak gezerek neler yapılması gerektiği konusunda tespitlerde bulundu ve yapılması için ilgili daire müdürüne talimatlar verdi.

Başkan Gençer, son olarak evi yanan ve şimdi yakınlarının evinde kalan 85 yaşındaki kadını ziyaret edip, evinin onarılması için gereken malzemenin sağlanacağı sözünü verdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mahalle Buluşmaları Fethİye Mahallesİnde Devam Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement