Hakkari'de Mahalle Meclislerinden Rojava'ya 105 Bin TL - Son Dakika
Yerel

Hakkari'de Mahalle Meclislerinden Rojava'ya 105 Bin TL

Hakkari\'de Mahalle Meclislerinden Rojava\'ya 105 Bin TL

Hakkari'de ramazan ayında mahalle meclisleri, şehrin değişik mahallelerinde vatandaşlardan toplanan 105 bin tl'lik fitre geliri Rojava'ya gönderdi.

23.08.2014 17:48  Güncelleme: 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan ayında mahalle meclisleri tarafından şehrin değişik mahallelerinde vatandaşlardan toplanan 105 bin TL'lik fitre geliri Rojava'ya gönderdi.

IŞİD terörünün Şengal'de Ezidi Kürt halkına yönelik katliamlarından sonra Hakkari HDP-DBP ve mahalle meclisleri tarafından Ramazan ayında bir kampanya başlatılarak fitrelerini Rojava halkına bağışlamaları çağrısında bulunulmuştu. Bunun üzerine vatandaşlar fitrelerini kapalı zarf içerisinde mahalle meclislerine teslim etmişti. Toplanan 105 bin TL'lik fitre gelirinin Rojava'ya gönderildiği ifade edildi.

DBP Hakkari İlçe Yönetimi Saymanı İsa Bor, basın açıklaması düzenleyerek mahalle meclisleri tarafından halktan toplanan fitre geliri olan 105 bin TL'yi Rojava'ya gönderdiklerini belirtti.

Bor, "Son Şengal olayı ile birlikte 4 kamyon, 1 kamyonet ve 3 pikap dolusu yardım gönderilmiştir. Bundan dolayı duyarlı halkımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da bu duyarlılıklarını sürdürmelerini istiyoruz" dedi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hakkari'de Mahalle Meclislerinden Rojava'ya 105 Bin TL - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement