Mahallede Kuduz Kedi Karantinası - Son Dakika
Güncel

Mahallede Kuduz Kedi Karantinası

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde Çavuşlar Mahallesi'nde, sahibini tırmalayan ve 4 gün sonra telef olan kedinin kuduz olduğu anlaşıldı.

05.04.2014 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde Çavuşlar Mahallesi'nde, sahibini tırmalayan ve 4 gün sonra telef olan kedinin kuduz olduğu anlaşıldı. Kedi tarafından tırmalanan 72 yaşındaki T.T.'nin aşısı yapıldı, mahallenin ise karantinaya alınacağı bildirildi.

Sarıgöl'ün Çavuşlar Mahallesi'nde, sahibi T.T.'yi tırmalayan kedinin 4 gün sonra telef olması şüphe çekti. Ölü kedi önceki gün, İzmir- Bornova'da bulunan Hayvan Hastalıkları Araştırma Laboratuvarı'na gönderildi. Yaplan incelemede kedinin kuduz olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Sarıgöl Toplum Sağlığı Başkanlığı tarafından çalışma başlatıldı, mahallenin karantinaya alınacağı kaydedildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılıç, "Bundan bir süre önce Çavuşlar Mahallemizde yaşlı bir nine, evinde beslediği kedisine yemek verirken, tırmalandı. 4 gün sonra kedinin kendiliğinden ölmesi kuşku uyandırdı. Kedinin ölüsü İzmir'e gönderildi. Kuduz olduğunun ortaya çıkmasından sonra, İlçe Toplum Sağlığı Başkanlığı ekiplerince mahalleye gidilerek yaşlı ninenin aşısını yaptı, serumunu verdi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı veterinerlik bölümü de köyde çalışma başlattı. Köyde karantina uygulamasına başlanacak" dedi.

Kedi ve köpek ısırması veya tırmalaması yönünde vatandaşlara uyarıda bulunan Kaymakam Kılıç, "İhmal etmeyin mutlaka en yakın sağlık kurumuna müracaat edin" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahallede Kuduz Kedi Karantinası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor
    20:45 Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Yozgat'ın Kadışehri ilçesine bağlı Yelten köyünde büyük hasara neden oldu. Köy camisi ve birçok evde hasar meydana gelirken, yaralanma ve ölüm olmaması sevindirici bir durum oldu. Yozgat'ta 147 ev, 15 ahır ve 5 camide hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

  • Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu
    20:43 Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu

    Sinop'ta tedavi edildikten sonra doğaya salınan yılan kartalı, kadının üzerine hamle yapınca paniğe neden oldu. O anlar kameraya yansıdı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan tarafından doğaya bırakılan kartal, genç kadının üzerine hareket etti. Kadın panikle kaçarken çanta ile kendisini korumaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, kartal ise daha sonra ormana doğru uçtu.


Advertisement