Mahalleler Birliği'nden "Acele Kamulaştırma" Protestosu - Son Dakika
Güncel

Mahalleler Birliği'nden "Acele Kamulaştırma" Protestosu

Mahalleler Birliği\'nden "Acele Kamulaştırma" Protestosu

Haber-Kamera: Arzu KAYA, İstanbul DHA53 mahallenin temsilcilerinin bir araya gelmesiyle oluşan "Mahalleler Birliği" 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun'da yapılan değişiklikleri protesto etti.

12.06.2016 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera: Arzu KAYA, İstanbul DHA

53 mahallenin temsilcilerinin bir araya gelmesiyle oluşan "Mahalleler Birliği" 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun'da yapılan değişiklikleri protesto etti.

Kentsel dönüşüme, acele kamulaştırma kararlarına karşı çıkan mahalle temsilcileri TBMM'ye gitmek üzere İstanbul'dan yola çıktı.

"SORUNLARI AKTARMAK İSTİYORUZ

Mecidiyeköy'de bir alışveriş merkezi önünde toplanan yüzlerce mahalleli "Kentsel dönüşüm yalanına karşı", "Mahallelerimiz satılık değildir" yazılı pankartlar açarak "Evime, komşuma, mahalleme dokunma" şeklinde sloganlar attı. Grup adına basın açıklaması yapan Gaziosmanpaşa Mevlana Mahallesi temsilcisi Fisun Göven, yaşadıkları sorunlara ilişkin Ankara'ya gitmek üzere bir heyetin yola çıktığını belirterek, "Geçen hafta mecliste grubu bulunan 4 tane partinin il başkanlarından randevu istedik, taleplerimizi ilettik. İl başkanlıkları üzerinden mecliste grup başkanvekillerinden ve parti genel başkanlarından randevu talep ettik. Onlara yaşadığımız sorunları birebir yaşayanlar olarak ilk ağızdan aktarmak istiyoruz" dedi.

"TALEBİMİZİ ANKARA'YA GÖTÜRÜYORUZ"

Sultangazi Cumhuriyet Mahallesi temsilcisi Erkan Bakkal ise mahallelinin taleplerini mecliste anlatmak için yola çıktıklarını ifade ederek, "Yüzde 65 ruhsatsız yapıların bulunduğu yerlerde bir şekilde acele kamulaştırma kararı alacaklar. Riski alan kararları alacaklar. Buna karşı olan talebinizi Ankara'ya götürüyoruz. 26 Nisan 2016 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak kabul edilen yasada dava açma süreleriyle ilgili olarak yeni bir düzenleme getirdiler. Daha önce bizler davalar açıyor, hakkımızı kazanıyorduk. Şuanda mevcut çıkan kararları 30 gün içerisinde eğer dava açmazsak, itiraz etmezsek hiçbir şey yapamayacağız. Biz bunların iptali için sizlerin temsilcisi olarak Ankara'ya gidiyoruz" diye konuştu. Grup açıklamasının ardından dağılırken bazı temsilciler ise Ankara'ya gitmek üzere yola çıktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahalleler Birliği'nden 'Acele Kamulaştırma' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement