Mahalleliden Kanalizasyon Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Mahalleliden Kanalizasyon Tepkisi

Çardak'ta bir grup vatandaş, kanalizasyon suyunun arıtılmadan boş araziye salındığı gerekçesiyle, ağız ve burunlarını kapatarak "sessiz" eylem yaptı.

22.07.2015 13:00  Güncelleme: 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'nin Çardak ilçesinde bir grup vatandaş, kanalizasyon suyunun arıtılmadan mahallelerindeki boş araziye salınmasını protesto etti. Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, kanalizasyon suyunun açık araziye salındığı yerde oluşan gölet kenarında toplandı. Çevre ve insan sağlığını tehdit eden soruna dikkati çekmek istediklerini belirten vatandaşlar, ağız ve burunlarını kapatarak "sessiz" eylem yaptı.

Mahalle sakinlerinden Nilgün İnal, kanalizasyon suyunun yıllardır mahallerindeki boş araziye salındığını, koku ve sinekten artık evlerinde oturamaz hale geldiklerini anlattı. Bu sorun nedeniyle bölgede otlayan hayvanlarının ölmeye başladığını öne süren İnal, "Akıtılan lağım artık göl haline geldi. Yetkililerden yardım istiyoruz. Ne yaptıysak sesimizi duyan olmadı. Buradan cumhurbaşkanımıza ve başbakanımıza sesleniyoruz. Bizi bu cehennemden kurtarın" diye konuştu.

Veli Oral da yıllardır arıtma tesisi yapılacağının söylendiğini ama sorunlarının çözülmediğini savunarak, "Kokudan evlerden çıkamaz, çocuklarımız sokakta oyun oynayamaz hale geldi. Sineklerden hastalık yayılmaya başladı" dedi. Eyleme katılan 10 yaşındaki Esra İnal ise arkadaşlarıyla sokakta korkmadan, rahatça oyunlar oynamak istediğini belirtti.

"Arıtma tesisinin yapımına 2 ay içinde başlanacak"

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Çardak Şube Sorumlusu Murat Ülker ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, sorunun kısa sürede çözüme kavuşturulacağını kaydetti. Ülker, "Lağım suyu probleminin giderilmesi için tüm resmi ve teknik işlemler bitirildi. Bölgeye atık su arıtma tesisi yapılması için 2 aya kadar çalışmalar başlayacak" ifadelerini kullandı.

Mahalleliden Kanalizasyon Tepkisi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mahalleliden Kanalizasyon Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement