Mahallelilere Yardımcı Olmak İçin 3 Dil Öğrendi - Son Dakika
Güncel

Mahallelilere Yardımcı Olmak İçin 3 Dil Öğrendi

Gaziantep'in Şahinbey ilçesine bağlı Güneykent Mahallesi'nin muhtarı, çok sayıda yabancı uyruklu kişinin yaşadığı mahallede, vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için Arapça, Kürtçe ve İngilizce öğrendi.

20.08.2016 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZUHAL UZUNDERE KOCALAR - Gaziantep'in Şahinbey ilçesine bağlı Güneykent Mahallesi'nin muhtarı, çok sayıda yabancı uyruklu kişinin yaşadığı mahallede, vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için Arapça, Kürtçe ve İngilizce öğrendi.

Maliyeden emekli olduktan sonra 2009 yılında muhtarlık seçimlerine katılarak Güneykent Mahallesi'nin ve Gaziantep'in ilk kadın muhtarı olan Hatice Hortoğlu (62), AA muhabirine, 2 dönemdir 45 bin nüfuslu mahallenin muhtarlığını yaptığını söyledi.

Güneykent'in Gaziantep'in en büyük mahallelerinden biri olduğunu anlatan Hortoğlu, mahallelerinin kent merkezi ve Gaziantep Üniversitesi'ne yakınlığı dolayısıyla farklı ülkelerden çok sayıda insana ev sahipliği yaptığını dile getirdi. Hortoğlu, "Her gün Türkçe bilmeyen çok sayıda insanla muhatap oluyorum. Yabancı üniversite öğrencileri var, Suriyeliler var. Bu nedenle derdimi anlatabilecek seviyede Arapça, Kürtçe ve İngilizce öğrendim. Fransızca'yı da okulda öğrenmiştim." dedi.

Mahallede yoğun bir Suriyeli nüfusunun bulunduğunu, bu nedenle onlara yardımcı olabilmek adına Arapça öğrendiğini belirten Hortoğlu, "Muhtarlığa gelip konuşuyorlardı, bir şeyler istiyorlardı ama anlamıyordum. Şimdi Arapça öğrendim. Ne dediklerini anlıyor, onlara yardımcı olabiliyorum. Bazıları da sadece Kürtçe konuşuyorlar. Kürtçe de konuşabildiğim için kolaylıkla anlaşabiliyoruz." diye konuştu.

Muhtarlığı severek yaptığını, insanlarla hizmet etmeyi sevdiğini vurgulayan Hortoğlu, mahallelinin de kendisinden memnun olduğunu, seçimlerde en yakın rakibine 3 bin 500 oy fark atmasının da bunun kanıtı olduğunu söyledi.

"İşimi severek yapıyorum"

Ailesinin de her zaman kendisine destek olduğunu ifade eden Hortoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Eşim vefat etti. 2 oğlum da evli. İşimi severek yapıyorum. Ancak muhtarlığımıza ait bir yerimiz yok. Kendi imkanlarımla kiraladığım bir garajı muhtarlığa çevirdim. Ne ısıtma sistemi ve ne soğutma... Kendi imkanlarımla biraz düzenlemeye çalıştım. Memur gibi sabah 08.00-17.00 saatleri arasında sürekli buradayım. Aslında burası 45 bin kişinin yaşadığı bir mahalleye yakışacak bir yer değil. Bu konuda Şahinbey Belediyesi ve Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'ndan destek bekliyorum."

Mahalleliler de muhtar Hortoğlu'ndan çok memnun olduklarını belirterek, Hortoğlu'nun güler yüzü ve kibarlığıyla kendilerine her zaman yardımcı olduğunu belirterek, teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mahallelilere Yardımcı Olmak İçin 3 Dil Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement