Mahallelinin Altınlarını Emanet Ettiği Kuyumcu, Kayıplara Karıştı - Son Dakika
Güncel

Mahallelinin Altınlarını Emanet Ettiği Kuyumcu, Kayıplara Karıştı

Sultangazi'de biriktirdikleri ziynet eşyalarını güvende olur gerekçesiyle kuyumcuya teslim eden vatandaşlar, kuyumcuya ulaşamayınca dolandırıldıklarını anladı.

28.12.2014 17:38  Güncelleme: 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultangazi'de biriktirdikleri ziynet eşyalarını güvende olur gerekçesiyle kuyumcuya teslim eden vatandaşlar, büyük bir şok yaşadı. Cuma gününden bu yana kuyumcuya ulaşamayınca dolandırıldıklarını iddia etti.

VATANDAŞLAR, KUYUMCUYA AKIN ETTİ

İstanbul Sultangazi'de yaşanan hırsızlık olaylarından çekindikleri için ziynet eşyalarını ve paralarını uzun yıllardır tanıdıkları mahalledeki kuyumcu Emrah Ç.'ye teslim eden vatandaşlar, Cuma günü gelen haberle sarsıldı. Dükkanı kapatan ve bir daha açmayan Emrah Ç.'nin altınlarla kaçtığı öne sürüldü. Kuyumcunun telefonuna ulaşamayan vatandaşlar, ailesine giderek durumu bildirdi. Ancak ailenin de bir süre sonra ortadan kaybolması üzerine dolandırıldıklarını iddia eden vatandaşlar, kuyumcunun önüne akın etti. Paralarını ve altınlarını kaptıran vatandaşlar, belki geri gelir umuduyla kuyumcu dükkanı kapalı olmasına rağmen saatlerce bekledi ancak ne kuyumcu Emrah Ç. ne de yakınlarından gelen olmadı.

"OĞLUMUZ GİBİYDİ"

Yıllardır tanıdıkları kuyumcunun kendilerini dolandırdıklarına inanamayan vatandaşlar, "O bizim oğlumuz gibiydi. Mahallede herkes onu tanır severdi. Biz de çok sever güvenirdik. Bize bunu nasıl yaptı. Bizi nasıl dolandırdı" diyerek isyan etti.

ALTINLARINI KAPTIRAN MAHALLELİ NASIL DOLANDIRILDIKLARINI ANLATTI

Kuyumcu Emrah Ç.'yi en yakından tanıyan ve yıllarca arkadaşlık yapan Kudret Polat, "Kendisi esnaf 8 yıldır tanıyoruz. Bize güven verdi. Biz de elimizdeki bütün ziynet eşyalarını evde tutmamak adına ona kasada saklaması için emanet ettik. Herkes güveniyordu. Benim altınlarımla birlikte 125 bin TL gitti. Benim aile çevremden 250 bin TL'ye kadar dolandırdı. Gazi'de çok hırsızlık olayı oluyor. Biz kasada güvende olur. Kuyumcu dükkanı güvenlidir diyerek verdik. Yıllardır tanıdığımız için de herkes güveniyordu. Defalarca ulaşmaya çalıştık. Dün ailesi ile de görüştük. Ama karakola gittikten sonra ailesi de kaçtı. Telefonları kapattı. Ailesinden kimseye ulaşamıyoruz. Bizim dışımızda burada esnaflardan da dolandırdığı oldu. 500 bin TL'si giden insanlar var" dedi.

30 bin TL'sini kaptırdığını belirten Melek Karabulut ise, "Emrah çok iyi bir çocuktu. Biz ona güvendik. Paramızı altınlarımızı verdik. Bize bunu yapmamalıydı. Biz onu çocuğumuz gibi seviyorduk. Bize bunu neden yaptı. Dönsün gelsin bizim paralarımızı geri versin" diye konuştu.

2 AYLIK GELİNİN BÜTÜN ALTINLARI GİTTİ

2,5 ay önce evlenen ve evliliğinde takılan bütün ziynet eşyalarını ve paralarını kuyumcu Emrah Ç.'ye bırakan Dilek Karabulut, "Ben fazla tanımıyorum. Eşimin arkadaşıydı. Balayına gideceğimiz için altınları evde bırakmak istemedik eşim ona bıraktı. Yılbaşında geri alacaktım. 14 bilezik, 1 bileklik, 5'i bir yerde ve 40'a yakın çeyreğim vardı. 2 aylık hamileyim, düşük riskim var. Kimse bana söylemedi bende altınların gittiğini dün öğrendim" diyerek gözyaşı döktü.

"EMRAH SEN BUNU BİZE NASIL YAPTIN?"

Parasını kaptıran bir başka mahalleli Murat Doğan da, "Kendisi eski esnaftır. Herkesin güvenini aldı. güvendiğimiz için verdik. Kimse beklemiyordu. Çok güleç yüzlü, insanlarla ilgilenen biriydi. İnsanları kendine inandırdı ama sonunda paraları alıp kaçtı" dedi. Emrah Ç.'ye seslenen Şerife Doğan ise, "Emrah sen bunu bize nasıl yapabildin. Vicdanın rahat mı? Benim çocuğumun hakkını alıp nasıl gittin? Bir şey demiyorum Emrah ama ben bunu sana hiç konduramadım. Ne olur paramızı geri getir" ifadelerini kullandı.

"ALLAHINI SEVERSEN PARAMIZI GETİR"

Kuyumcuya emekli maaşıyla biriktirdiği altınları kaptıran Selvi Palan ise, "Biz sana güvendik. Biz seni insan sandık. Sen bunu bize nasıl yaptın? Allahını seversen paramızı getir. Elimizde 5 kuruş para kalmadı" dedi. 8 bileziğini kaptıran Hatice Altın ise, "Güvendim getirdim verdim. Bir de duydum ki adam kaçmış. Haram olsun" diye konuştu.

Mahallelinin Altınlarını Emanet Ettiği Kuyumcu, Kayıplara Karıştı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mahallelinin Altınlarını Emanet Ettiği Kuyumcu, Kayıplara Karıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • avşarbeyi: ne mal insanlar var ya bir çelik kasa 400 tl beşyüz tl al koy altınını 17 0 Yanıtla
  • cotanak: Helal olsun adama, bu kadar saftıriyi bir araya getirebilmek büyük maharet 11 4 Yanıtla
  • aglamayın: iyi olmuş paranıza banka var oraya koyaydınız yemiyenin malını yerler 12 3 Yanıtla
  • yasemin: Bankada kiralik kasalara guvenmezler kuyumcuya guvenirler yurdum insani 13 0 Yanıtla
  • Bawer : Iyi olmuş kesin faizle bırakmıştınız 8 4 Yanıtla
  • sinan bolu: Cok ilginc.8 yildir tanidiklarini soyluyolar ve resimdeki arkadas max. 30 yasinda.20 li yaslarda acmis dukkanini.burda emanete verenmi suclu, cekip gidenmi 500bin tl si giden varmis.tòbe tòbeeeee banka kasasi diye bisi var arkadas.muhtemelen emanetten kar payi adi altinda faiz isletiyodu.yani kazan dogurdu inandiniz.òlùncede inanacaniz durum bu 10 1 Yanıtla
  • cengiz6161: ulan sizler degilmi agzindan allah kelimesi cikti diye jet fadila 5 kez sögüslenen. daha beter olun. 10 1 Yanıtla
  • rasim parayok: saklasın diye vermişler yalana bakk faizle verdik desenize 7 3 Yanıtla
  • ibrahim büyükcengiz: bunların hepsi cemaat ayağı aynısı fethiyede oldu. cok daha büyüktü ama medyaya yansımadı 6 2 Yanıtla
  • yeterrr: Şayet masum bir sebebin yoksa seni Allah a havel ediyorum yazık insanlara 4 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement