Mahallelinin Doğum Gününü Kutlayan Polis - Son Dakika
Yerel

Mahallelinin Doğum Gününü Kutlayan Polis

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinde "mahalle polisi" olarak görev yapan polis memuru Bülent Eroğlu, sorumlu olduğu mahalle sakinlerinin doğum günlerini unutmuyor.

19.07.2015 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEHMET BAYER - Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinde "mahalle polisi" olarak görev yapan polis memuru Bülent Eroğlu, sorumlu olduğu mahalle sakinlerinin doğum günlerini unutmuyor.

Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yıllık meslek yaşantısının 8 yılını Çanakkale'de geçirdiğini ve şu anda Cevatpaşa Mahallesi'nden sorumlu olduğunu söyledi.

Toplum destekli polisliğin, halkı bilinçlendirme amaçlı kurulmuş birim olduğuna işaret eden Eroğlu, "Biz de kaynaşmak amacıyla tüm esnafımızla tanıştık. Doğum günlerini kutlarsak bizi hiç unutmayacaklarını düşündük. Gerçekten de öyle oldu. Bir esnafımıza sürekli uğrama imkanımız olmuyor. Ama doğum gününde gidersek bizi unutmuyor. Beş yıldır mahallemdeki esnaf, kişi, bürokrat ve öğrencilerin doğum günlerini kutlarım" dedi.

Eroğlu, kutlamalarda kahve hediye ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Burada önemli olan hatırlanmak. Yoksa birçok esnafımız içmiyor bile kahveyi, bir kenara koyuyor. Hatta hediyemi çerçeveleten arkadaşımız var. Belediye başkanımıza verdik kartımızı zımbalayıp hediyeler bölümüne kaldırmış. Güzel bir uygulama. Esnaf da çok memnun. Hiç doğum günü umursamayan yaşlılarımız var. Gidiyoruz doğum gününü kutlayınca, özellikle de bir polisin kutlama yapması çok hoşlarına gidiyor. Diyor ki 'çocuklarım hatırlamıyor, gelip mahalle polisi kutluyor.' Ne yapacağını şaşırıyor. Biz de bunun karşısında çok mutlu oluyoruz."

Bir ajandası bulunduğunu, buna tanıştığı, görüştüğü kişilerin doğum günlerini kaydettiğini aktaran Eroğlu, "Vatandaşlarımızın bu projeden haberi yok. Biz not alıyoruz. Bakıyoruz bugün kimin doğum günü? İlk önce mesaj çekiyoruz. Sonra gidip kahvesini veriyoruz. Vatandaş şaşırıyor. 5 yıldır bizi bilenler de biliyor, yolumuzu gözlüyor" diye konuştu.

Bülent Eroğlu, uygulamaya ilk olarak 2008'de okullarda başladığını ve projesinin beğeni topladığını söyledi.

Eroğlu, "Projede büyük desteği olan İl Emniyet Müdürümüz Yılmaz Özden ile Toplum Destekli Polislik Şube Müdürümüz Kadir Duman'a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Eroğlu, ajandasında kayıtlı olan ancak bir nedenle başka kentlere giden kişileri de unutmadığını, onlara da posta yoluyla ulaştığını bildirdi.

5 bin kişinin doğum gününü kutladı

Şu ana kadar yaklaşık 2 bini öğrenci olmak üzere 5 bin kişinin doğum gününü kutladığını belirten Eroğlu, "Bu da Çanakkale nüfusuna göre güzel bir rakam" diye konuştu.

Polis memuru Eroğlu'nun ziyaret edip, doğum gününü kutladığı esnaf Özgür Çakmak ise  "Bülent Bey her bayramda, seyranda özellikle doğum günlerinde bizleri hiç unutmaz. Sağ olsunlar gelirler. Hatırlanmak güzeldir. Çok teşekkür ederiz kendisine ilgisi ve alakası için. Çok memnunuz kendisinden. İlk doğum günü hediyemi getirdiği zaman inanın kıymetinden içemedim. Ben de çerçeveletip asmayı daha doğru buldum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mahallelinin Doğum Gününü Kutlayan Polis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement