Mahallelinin Su Çilesi - Son Dakika
Güncel

Mahallelinin Su Çilesi

Mahallelinin Su Çilesi

Manisa'nın Kula İlçesi'ndeki Şehitlioğlu Mahallesi'nde, halkın su ihtiyacını karşılayan sondaj suyunun kuruması nedeniyle su sıkıntısı çekiliyor.

24.09.2015 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Kula İlçesi'ndeki Şehitlioğlu Mahallesi'nde, halkın su ihtiyacını karşılayan sondaj suyunun kuruması nedeniyle su sıkıntısı çekiliyor. Bidonlara doldurdukları suyu, eşek sırtında taşıyan mahalle sakinleri, yıllardır çektikleri çilenin sona ermesini istiyor.

Kula İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Şehitlioğlu Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar susuzlukla mücadele ediyor. Üçüncü sondaj kuyusunun da kuruması nedeniyle son 4 yıldır yoğun şekilde su sıkıntısı çektiklerini belirten mahalleli, 7 kilometre mesafedeki, Selendi İlçesi'ne bağlı Kınık Mahallesi'nden temin ettikleri suyla yaşamlarını sürdürüyor. Bazı vatandaşlar traktöre bağlı tankerlerle su taşırken, bazıları ise eşek sırtınta bidonlarla su getiriyor. Ancak taşıdıkları suyun içmenin yanı sıra, yemek, banyo ve diğer temel ihtiyaçları karşılamada yetersiz kaldığını söyleyen vatandaşlardan 75 yaşındaki Akile Uçar, "Ben bildim bileli susuzluk çekiyoruz. Banyo yapmak bir yana, içecek suyu bile bulamıyoruz. Hayvanlarımıza içirecek suyumuz da yok. Çamaşır ve bulaşıklar dağ gibi yığılıyor. Sabah erkenden kalkıp, eşekle kuyudan bidonlarla su taşımaya gidiyorum. Durumu biraz iyi olanlar suyu tankerlerle getirtiyor. Tanker başına 80 lira ücret istedikleri için bizler eşeklerle çekmek zorunda kalıyoruz" dedi.

BAYRAMDA DA SU YOK

İlk sondaj kuyusu açıldığında çamaşır makinesi satın aldıklarını belirten mahalle sakinlerinden 85 yaşındaki Eşe Uçar, "Çamaşır makinesini maalesef hiç kullanamadım. 85 yaşına geldik hala temiz suya kavuşamadık. Maddi durumumuz zayıf olduğundan tankerlerle de getirtemiyoruz. Bayramda bile aynı sorunu yaşıyoruz. Bir an önce sıkıntımızın çözülmesini bekliyoruz" diye konuştu.

MHP'li Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'den yardım istediklerini ifade eden 35 yaşındaki Şengül Uçar ise susuzluklarına çare bulunması için çağrı yaptı. Eşinin para kazanmak için şehir dışında çalıştığını vurgulayan Şengül Uçar, "Bayram geldi ama biz bayram temizliği dahi yapamadık. Hayvanlarımız susuz. Mahallemizde susuzluk yüzünden kimse kimseye su vermiyor" diye konuştu.

Şehitlioğlu Mahallesi Muhtarı Nurullah Erçin ise, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Kurban Bayramı'ndan sonra dördüncü sondaj kuyusunu açacağını bildirdi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahallelinin Su Çilesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement