Mahallelinin 'Ulaşım' Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Mahallelinin 'Ulaşım' Tepkisi

Mahallelinin \'Ulaşım\' Tepkisi

Zonguldak'ın Dilaver Mahallesi sakinleri, bozuk yollara girmeyen özel halk otobüsü şoförlerini ve bu yol karşılığında fazla ücret isteyen dolmuş şoförlerini şikayet etti.

01.09.2014 17:11  Güncelleme: 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Dilaver Mahallesi sakinleri, özel halk otobüsü şoförlerinin yolları bozuk olduğu gerekçesiyle ara sokaklara girmediğini, dolmuş şoförlerinin de bu sokaklara girme karşılığında fazla ücret talep ettiğini ileri sürerek belediyeye şikayette bulundu.

Özel halk otobüsü firması, 3 ay önce yolları bozuk olduğu gerekçesiyle Dilaver Mahallesi'ndeki iki sokağa hizmeti durdurdu. Bu sokaklarda oturanlar, bugün belediye önünde toplanarak duruma tepki gösterdi. Yaklaşık 40 kişi, davet üzerine Belediye Nikah Salonu'nda Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Şanal ile görüştü. Vatandaşlar, halk otobüsü şoförlerinin sokaklara girmediğini, dolmuş şoförlerinin de ek ücret talep ettiklerini söyledi. Şanal, ek ücret talep eden dolmuş şoförlerinin isimlerini ve araç plakalarını istedi. Mahalle sakinlerinin sessiz kalması üzerine Şanal, "Sizin mahallede bir hırsız var, hepinizi mi gözaltına alalım. 'Kim' diyoruz cevap yok, 'Yardımcı olun' diyoruz cevap yok" dedi.

Gerekli denetimlerin yapılacağını belirten Şanal, şöyle konuştu:

"Haklı sebeplerle toplu taşıma aracı istiyorsunuz. Saygı duyuyoruz. Bir şekilde bu zamana kadar taşıma faaliyetini yapan halk otobüsü firması zarar ettiğinden bahisle sizin bölgenize otobüsü kaldırdı. Bir ay daha sabredin. Çünkü halk otobüsü taşımacılığı için yeni bir ihale hazırlığı var. Nerede eksik, nerede kusur olduğunu, vatandaşın bu hizmetten nasıl yararlanacağını değerlendirdik ve yeni bir şartname hazırladık. Amacımız bütün mahallelerde hiçbir sorun yaşamadan toplu taşıma hizmetini almasıdır. Bundan böyle belediye sınırları içerisinde toplu taşımacılıkla ilgili bir tek sorun yaşatılmayacak."

Kalabalık, daha sonra dağıldı. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahallelinin 'Ulaşım' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement