Mahallesinde Ölen 158 Kişinin Fotoğrafını Sergiliyor - Son Dakika
Yerel

Mahallesinde Ölen 158 Kişinin Fotoğrafını Sergiliyor

Mahallesinde Ölen 158 Kişinin Fotoğrafını Sergiliyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, kahvehane işletmecisi Levent Erkap, 4 yıl önce ölen dayısı Yaşar Küçükkeser’in fotoğrafını işyerinin duvarını asarak başlattığı uygulamayı devam ettirirken, fotoğraf sayısı 158’e ulaştı.

15.07.2014 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, kahvehane işletmecisi Levent Erkap, 4 yıl önce ölen dayısı Yaşar Küçükkeser'in fotoğrafını işyerinin duvarını asarak başlattığı uygulamayı devam ettirirken, fotoğraf sayısı 158'e ulaştı. İşyerinin duvarını baştan başa kaplayan fotoğraflar ilgi odağı oldu.

İlçenin Geriş mahallesinde, kahvehane işletmeciliği yapan 49 yaşındaki Levent Erkap, 4 yıl önce, ölen dayısının fotoğrafını işyerinin duvarına asarak başlattığı uygulamayı devam ettirirken, kahvehanenin duvarı baştan başa fotoğraflarla doldu. Kahvehaneye gelenler fotoğraflar arasında ölmüş yakınlarını bulurken, duyusal anlar yaşıyor. Komşuların getirdikleri fotoğrafları 18x24 ebadında büyüten Erkap, fotoğraf sayısını her geçen gün artırıyor. Fotoğraflar arasında yakınlarının olduğunu anlatan Hasan Özavcı, "Burhaniye Geriş mahallesinde bulunmaktayız. Burhaniye'nin Geriş mahallesinde bu işyerinin sahibi Levent arkadaşımız mahalle halkına çok büyük sevgi ve saygı gösterisi olarak bütün geçmiş ölmüşlerin önde gelenlerinin fotoğraflarını asmış bulunuyor. Buradaki fotoğrafları bulunan arkadaşlarımın hepsi tanıdık insanlar. Hatta bizim aileden birkaç tane var. Benim iki dayım bulunuyor şu anda fotoğraflarda. Hepsinin Allah ruhlarını şadı handan etsin. Hepsi nur için de yatsın. Levent kardeşimize saygılarımı sunuyorum bu hizmetinden dolayı" dedi. Necati Karabıyık da, "Burada bulunan vefat etmiş kardeşlerim ağabeylerimin hepsinin ruhları şad olsun. Kahveci kardeşim bunların fotoğraflarını buraya yerleştirmiş. Hepsi tanıdığımız insanlar. Ruhları şad olsun İnşallah. Kahveci kardeşimi tebrik ediyorum. Bu kahvehaneye geldiğim zaman hatıralarım canlanıyor. Çok seviniyoruz. Hizmetinden dolayı onu tekrar tekrar tebrik ediyorum. Allah, razı olsun kendisinden. Çok güzel bir hizmet yapmış" dedi. İşletmeci Levent Erkap ise, "İlk kahvehaneyi devraldığım zaman dayımın fotoğrafı ile başladım bu işe. Tüm ölmüşlerin, tanıdıklarımın eşi dostu getiriyor. Onları devamlı olarak büyütüp asmaktayız. Şu anda 150 küsur oldu. Daha getiren olduğu müddetçe devam edeceğiz. Şu görmüş olduğunuz merhumların yakınları geliyor. İlgisini çekiyor. Dışardan gelen insanların da ilgisini çekiyor. Çok memnun oluyor insanlar. Bazı kişiler unutulmuyor. Burada resimlerde anılıyor" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mahallesinde Ölen 158 Kişinin Fotoğrafını Sergiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement