Mahalleyi Sattılar - Son Dakika
Yerel

Mahalleyi Sattılar

Mahalleyi Sattılar

Batmanda 10 binden fazla kişinin yaşadığı mahalleyi birbirine satan kişiler yüzünden semt sakinleri hukuki süreç başlattı.

16.01.2014 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batmanda mahalleyi sattılar iddiası!

10 binden fazla kişinin yaşadığı mahalleyi birbirine satan kişiler yüzünden semt sakinleri hukuki süreç başlattı.

Batman Merkez Seyitler Mahallesinde oturdukları evlerin arsalarının defalarca başka kişilere satıldığını iddia eden mahalleli, hukuki süreç başlattı.
1993 yılında köylerden Batmana göç ederek arsa aldıklarını belirten vatandaşlar, çok zor şartlar altında ev sahibi olduktan sonra bazı kişilerin 'evleri boşaltın' tehdidi aldıklarını iddia ettiler. Köylerinin yakıldığı dönemlerde ev eşyaları olmadan Batmana geldiklerini belirten semt sakinlerinden Sait Ceylan, Gurbet Ayaz ve Mahsun İçler "arsalarımızı paramızla aldık ve bize arsa satan şahıslar mahkemede bunu doğruladılar. Ayrıca arsa alırken tapu yoktu bizler kendi aramızda sözleşmeler yaptık. Aradan geçen süreden sonra başka şahıslar gelip arsa sahipleri olduklarını belirtip derhal evlerimizi boşaltmamızı istediler. Bize verilen arsalar defalarca başkasına da satılmış. Mağdur durumdayız ve isimleri belli olan şahıslar hakkında davacıyız" şeklinde konuştu. Seyitler Mahallesinde bu şekilde mağdur onlarca ev sahibi de "İkinci kez evimizden yurdumuzdan bizlerin çıkarılmaması için yetkililerden yardım bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Mahalleyi Sattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement