Mahir Küçük, Doğu Karadeniz'de Turizm İçin Projeler Oluşturacak - Son Dakika
Yerel

Mahir Küçük, Doğu Karadeniz'de Turizm İçin Projeler Oluşturacak

Mahir Küçük, Doğu Karadeniz\'de Turizm İçin Projeler Oluşturacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Dr. Mahir Küçük, bölge ekonomisinin umut bağladığı turizm sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu.

27.03.2015 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Dr. Mahir Küçük, bölge ekonomisinin umut bağladığı turizm sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programında Üst Düzey danışman olarak görev yapan Küçük, "Başta Trabzon'un olmak üzere tüm Doğu Karadeniz Bölgesi'ni turizmde öne çıkaracak projelere ihtiyaç var. Trabzon'umuz doğasıyla, tarihiyle, yöresel lezzetleriyle ve sahip olduğu biyolojik çeşitliliği ile turizmde marka kent olmalıdır. Hazırlanmasında benim de payım olan Yeşil Yol Projesi gibi projelerin önünün açılması, bölgeye turizm sektörüne yönelik teşvikler verilmesi için elimizden geleni yapmalıyız" dedi.

Trabzon'da turizmin her geçen gün iyiye gittiğini belirten Küçük, "Özelikle Körfez Ülkelerinden gelen turist sayısı bizi memnun etmektedir. Fakat turizm sektörünü tek yönüyle düşünmemek gerekir, biz artık tüm dünya ülkelerine açılmalıyız. Buraya gelen turistin iki gün değil iki hafta kalmasını sağlayacak altyapı ve hizmeti sağlamalıyız. Onlara ilimizde yapılabilecek birçok aktivitenin olduğunu göstermeliyiz. Güzel vakit geçirebilecekleri konaklama yerinden tutunda yaylasına, denizine kadar alanların olduğunu anlatmalıyız. Bizde artık yeşilin her tonuna sahip ormanlarımızı, doğal güzelliklerimizi, bol oksijenli memleketimizi diğer turizm ülkelerinin yaptığı gibi öne çıkarmalıyız" ifadelerini kullandı.

"Sağlık turizmi için elimizde muhteşem bir doğa var" diyen Küçük, "Memleketimizin, Dünyanın gözünün üstünde olduğu mükemmel bir biyolojik çeşitliliği var. Özellikle UNESCO ve BM'nin bölgenin biyolojik çeşitliliğine yönelik benim de içinde olduğum çok önemli projeleri bulunmakta. İnşallah bunları oluşturulacak doğru pazarlama stratejileri ile bölgemize kazandıracağız. Bunun için özellikle son yıllarda bölge turizmine çok önemli katkı sağlayan kalkınma ajansından faydalanabiliriz" şeklinde konuştu.

Turizmin gelişmesi için yetişmiş insan kaynağının önemine dikkat çeken Küçük, "Bölgemizde turizm alanında hizmet verebilecek insan kaynakları maalesef beklentinin altında bulunmaktadır. Bu alandaki eksiğimizi acilen gidermemiz gerekmektedir" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mahir Küçük, Doğu Karadeniz'de Turizm İçin Projeler Oluşturacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement