Mahkeme, 5 Mahkumun Öldüğü Cezaevi Aracının Satılması Talebini Reddetti - Son Dakika
Güncel

Mahkeme, 5 Mahkumun Öldüğü Cezaevi Aracının Satılması Talebini Reddetti

Mahkeme, 5 Mahkumun Öldüğü Cezaevi Aracının Satılması Talebini Reddetti

Van'dan İstanbul'a mahkum götürürken, çıkan yangında 5 mahkum ve tutuklunun Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi'nde yakınlarında yanarak öldüğü olayla ilgili Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Pınarbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı, hurda haline dönen aracın satılmasını istedi.

11.09.2014 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'dan İstanbul'a mahkum götürürken, çıkan yangında 5 mahkum ve tutuklunun Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi'nde yakınlarında yanarak öldüğü olayla ilgili Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Pınarbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı, hurda haline dönen aracın satılmasını istedi. Mahkeme heyeti,  aracının bu aşamada muhafaza edilmesini istedi.

Mahkum sevki yapılan cezaevi aracı Pınarbaşı İlçesi yakınlarında 16 Eylül 2011 tarihinde yanarken olayda 5 tutuklu ve hükümlü ölürken, 10 asker de yaralanmıştı. Olayla ilgili  açılan davanın görülmesine Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Bugünkü duruşmaya haklarında 5-16 yıl hapisleri istenen askerler sanıklardan İ.B., M.K. ve C.S.'nin avukatları Harun Yönel ve Kaya Kabacaoğlu hazır bulundu. Davada bilirkişi incelemesi yaptırılması için İstanbul 20'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazılan müzakereye cevap gelmediği belirtildi. Pınarbaşı İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı, yanarak hurda haline gelen cezaevi nakil aracının satılması konusunda davanın görüldüğü Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinden izin istedi. Sanık avukatları buna itiraz ederken, aracın satılmaması ve dosyadaki yazışmalarla ilgili eksiklerin giderilmesini istedi.

Mahkeme heyeti hurda haline gelen Ceza İnfaz Kurumu aracının satılmamasına, hükümle birlikte değerlendirilmesine ve bu aşamada muhafaza edilmesine karar verdi. Dava bilirkişi incelemesi yaptırılması için İstanbul 20'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazılan müzekkerenin akıbetinin belirlenmesi ve davaya ilişkin diğer kişilerin duruşmaya gelmemesi nedeniyle 3 Aralık'a ertelendi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahkeme, 5 Mahkumun Öldüğü Cezaevi Aracının Satılması Talebini Reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement