Mısır, Suudi Arabsitan'a Verdiği İki Adayı Kendi Toprağı İlan Etti - Son Dakika
Güncel

Mısır, Suudi Arabsitan'a Verdiği İki Adayı Kendi Toprağı İlan Etti

Yüksek İdare Mahkemesi, Suudi Arabistan ve Mısır arasındaki sınır anlaşmasını iptal ederek, tartışmalı Tiran ve Sanafir adalarının Mısır toprağı olduğuna hükmetti.

16.01.2017 13:43  Güncelleme: 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır devlet televizyonundan canlı yayınlanan duruşmada yargı heyeti başkanı hakim Ahmed Şazli, nihai kararı verdi. Şazli, "Mahkeme, Tiran ve Sanafir adalarının Mısır toprağı olduğu kanaatine varmıştır." dedi.

SALONDA SLOGANLAR ATILDI

Kararın açıklanmasının ardından mahkeme salonunda bulunanların, "Yaşasın özgür Mısır adaları", "Eniyle boyuyla biz bu toprağın sahibiyiz", "Başını kaldır sen Mısırlısın" şeklinde sloganlar attığı görüldü.

NE OLMUŞTU?

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in Nisan 2016'daki Mısır ziyareti esnasında iki ülke arasında imzalanan Kızıldeniz Sınır Anlaşması gereği Tiran ve Sanafir adaları Suudi Arabistan'a geçmişti. Anlaşma, Mısır İdare Mahkemesi tarafından haziran ayında iptal edilmiş, Mısır hükümetine bağlı Devlet Davalar Kurumu ise bu karara itiraz etmişti. Devlet Konseyi'ndeki dava ülkenin önde gelen insan hakları savunucularından Avukat Halid Ali tarafından açılmıştı.

Mısır, Suudi Arabsitan\'a Verdiği İki Adayı Kendi Toprağı İlan Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır, Suudi Arabsitan'a Verdiği İki Adayı Kendi Toprağı İlan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement