Mahkeme Bitti, Ankara'da Doğalgaz Aboneleri Belediyeden 370 Lira Geri Alacak - Son Dakika
Ekonomi

Mahkeme Bitti, Ankara'da Doğalgaz Aboneleri Belediyeden 370 Lira Geri Alacak

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne doğalgaz sayaç parası için açtıkları davayı kazandıklarını söyledi.

29.02.2016 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaştan doğalgaz sayaç parası olarak aldığı 300 dolar için açtıkları davada mahkemenin 125 (370 lira) doların iadesine karar verdiğini söyledi.

VATANDAŞ ÇAĞIRILARA KULAK ASMADI

Başkentgaz'ın özelleştirildiğini hatırlayan Çakar, vatandaşların başvurmaları halinde bu parayı mahkeme yoluyla geri alabileceğini, ancak 10 yıldır çok az kişinin başvurduğunu belirtti. Çakar, "Doğalgaz özelleşmeden önce biz bu kararı mahkemeden çıkarttık. Mahkemenin kararına göre 300 doların 125 dolarının abonelere geri ödenmesi gerekiyor. Maalesef Ankaralıları, haklarını aramıyor, sormuyor. Defalarca çağrı yapmamıza, hukuki destekte bulunacağımızı belirtmemize rağmen başvuru sayısı çok az oldu." dedi.

VATANDAŞIN ALACAĞINDAN HABERİ YOK

Ankara'da doğalgaz hizmetleri Büyükşehir Belediyesi tarafından verildiği dönemde vatandaşlardan ön ödemeli kartlı sayaç parası olarak 300 dolar tahsil edildi. Konuyu mahkemeye taşıyan Tüketici Hakları Derneği, bu meblağın 125 dolarının abonelere iadesine yönelik karar çıkarttı. Yaklaşık geçen 10 yıllık sürede vatandaşların 125 dolarlarını (370 lira) almak için müracaat etmedikleri ortaya çıktı. Mahkeme kararından bugüne 10 milyon TL'nin üzerinde paranın bu şekilde alınmadığı belirtildi.

"REKLAMLAR KANDIRMACA"

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, yeni şirket Başkent Doğalgaz AŞ'nin de şimdi bu abonelerini 479 TL karşılığı mekanik sayaçlara geçirmek için çeşitli kampanyalar düzenlediğini dile getirdi. Çakar, abonelerden daha önce alınan 300 doların yanı sıra şimdi de 479 liranın alınmak istediğinin altını çizdi. Çakar, "Reklamlar tamamen kandırmaca. Vatandaşın izni olmadan kimse sayaç değişikliği yapamaz. Bu konuda da vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz, yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sanki yeni bir şey yapıyormuş gibi, daha önce ödenen 300 dolara ek olarak kampanya kılıflı tekrar para isteniyor." ifadelerini kullandı.

"MAHKEME KARARI HALA GEÇERLİ"

Ankara'da 1 milyona yakın ön ödemeli kartlı sayaç kullanıcısı olduğunu kaydeden Çakar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunların büyük bölümü 125 dolarını geri almadı. Bu toplamda 125 milyon gibi yüksek bir meblağ ediyor. Aboneler 10 yıl geriye dönük olarak bu bedeli alabilirler. 2006'dan sonra 300 dolar karşılığı ön ödemeli kartlı sayaç almış olan Ankaralılar, bunun 125 dolarını geri alabilirler. Bununla ilgili şirkete başvuru yapabilirler. Mahkeme kararı hala geçerli."

Mahkeme Bitti, Ankara\'da Doğalgaz Aboneleri Belediyeden 370 Lira Geri Alacak
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Mahkeme Bitti, Ankara'da Doğalgaz Aboneleri Belediyeden 370 Lira Geri Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • memet: Parayı vermek için vatandaşı niye bekliyorsunuz.yaktığı doğalgazdan 370 i düş.Bu kadar mı hesap bilmiyorsunuz.Niyet başka. 13 2 Yanıtla
  • adam gibi adam: saygı değer bülent arınç şu parsel olaylarını açıkla ankaralının gönlüne su serp , 13 1 Yanıtla
  • sibop: Fazla gurultu yapmayin koyunlar uyuyor. 11 2 Yanıtla
  • Mehmet Şimşek: Melih Bey çay kaşığı ile verip , kepçe ile geri alır. Hiç merak etmeyin nasıl geri alacağının planı çoktan hazırdır . 12 0 Yanıtla
  • ANTİ AKP: BAŞKANINIZDAN ALDIĞINIZ GÜÇLE HEP BİRLİKTE GÜÇ ZEHİRLENMESİ YAŞIYORSUNUZ HİLAFET İSTİYORSANIZ DAHA ÖNCELERİ CUMHURİYET İLE YÖNETİLEN İRAN A GİDECEKSİNİZ TÜRKİYE CUMHURİYET VE DEMOKRASİ İLE YÖNETİLEN BİR ÜLKEDİR HA İLLEDE BEN BURADA HİLAFET SİSTEMİNİ UYGULAYACAĞIM DERSEN BU DURUMUN SONUÇLARINA KATLANMAK ZORUNDA KALIRSINIZ ÇÜNKÜ BİZ BU CUMHURİYETİ LAF OLSUN DİYE KAZANMADIK GERİCİ DİN YOBAZI SOFTALARA CUMHURİYETİ TESLİM EDECEK DURUMDA DEĞİLİZ TESLİM ALMAYA KALKARSANIZ BUNUN KARŞILIĞI KANLI OLUR... 1 7 Yanıtla
  • DEVLET: MELİH VALLAHİ VERMEZya alırsak kalpten gider iki katını alır 7 1 Yanıtla
  • öz malatyalı: melik gökçek bu milletin ahı senden filtil fitil çıkacak 4 1 Yanıtla
  • Keloğlan: Aliverin gaari ey millett oh olsun 1 3 Yanıtla
  • süleyman sınacı: Herkes paylaşsın, lütfen 2 0 Yanıtla
  • TİM07: benim evi aldığım da takılıydı yanlız ben açtırdım sıfırdan ...yani üstümde şimdi ben bu parayı alabilirmiyim....Bilği yazarsanız...... 0 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı
    18:29 Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı

    Çin'in güneyindeki Shenzhen metropolünden yerel yetkililer, şehrin dış ticaretinin bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28,8 artışla 1,02 trilyon yuana (yaklaşık 140,8 milyar ABD doları) ulaştığını açıkladı. Shenzhen'in özel işletmelerinin dış ticareti ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 45,2 artışla 720,96 milyar yuana ulaştı ve şehrin toplam ticaret hacminin yüzde 70,7'sini oluşturdu.

  • Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı
    18:28 Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı

    Çin'in Shanghai limanları üzerinden 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 30,7 artışla 529.000 araç ihraç edildi. Waigaoqiao liman bölgesindeki gümrüklerde ise bir önceki yıla göre yüzde 20'nin üzerinde bir artışla 280.000'den fazla araç ihraç edildi. Yangshan gümrüğü ise yeni enerjili araçların yüzde 70'inden fazlasını işlemden geçirdi.

  • Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi
    18:24 Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi

    Yalova Dr. Hülya Kaya başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda bir önceki dönemde kentte yapılan yatırımlar değerlendirildi.

  • Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi
    18:23 Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan kovanlarda üretilen narenciye balının sağımı için hasat etkinliği düzenlendi. Vali Ali Hamza Pehlivan'ın da katıldığı etkinlikte, Mersin'in Türkiye genelinde arı kovanı sayısıyla 4. sırada yer aldığı ve yıllık yaklaşık 115 bin ton bal üretiminin 3 bin 500 tonunun burada gerçekleştirildiği belirtildi.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor
    18:14 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor

    Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatnamesi kapsamında Ordu'da ana arı yetiştiriciliği kursu düzenleniyor. Eğitimde, koloni bireyleri tanıma, üretim yöntemleri, kalite kontrolü gibi konular ele alınacak. Başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.

  • Kastamonu'da Son 21 Yılda 217 Bin 740 Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı
    17:49 Kastamonu'da Son 21 Yılda 217 Bin 740 Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı

    DSİ tarafından yapılan açıklamaya göre, Kastamonu'da son 21 yılda inşa edilen sulama tesisleri ile 217 bin 740 dekar tarım arazisi sulamaya açıldı. Ayrıca, yapılan yatırımlarla 9 baraj ve 2 gölet inşa edilerek 119,68 milyon metreküp su depolama hacmine ulaşıldı. Kastamonu'da taşkın riskini azaltmak için tamamlanan 80 taşkın koruma tesisi ile şehir merkezi, yerleşim yerleri ve arazilerin taşkın kontrolü sağlandı. Ayrıca, Kastamonu'da 86 bin 710 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldı ve 13 HES tesisi ile yıllık 327,38 gigawatt enerji üretimi sağlandı.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü
    17:17 Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü

    Aydın'da düzenlenen Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nda Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı stant, drone ile gübre uygulama, hayvancılık ve arıcılık alanındaki destekleri ve Halk Ege Et'in çalışmalarıyla büyük beğeni topladı.


Advertisement