Mahkeme Kararı Kaldırdı Park Bravo'ya Hacizler Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Mahkeme Kararı Kaldırdı Park Bravo'ya Hacizler Başladı

Son 12 yıldır uygulanmayan konkordato uygulaması yeniden gündeme alınmıştı.

05.10.2016 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son 12 yıldır uygulanmayan konkordato uygulaması yeniden gündeme alınmıştı. İflas erteleme başvuruların yasaklanması ile birlikte firmalar son

dönemlerde konkordatoya yöneldi.

İLK BAŞVURANLARDAN OLDU

Park Bravo da anılan uygulamaya başvurmuştu. Şirket adına 15 Ağustos'ta yapılan başvurudan olumlu sonuç alınmıştı. Başvurudan 10 gün kadar sonra verilen kararla şirket alacaklılara karşı korumaya alındı.

ALACAKLILAR İTİRAZ ETTİ

Ancak, çok sayıda alacaklı mahkemeye itiraz ederek verilen kararın yanlış olduğunu belirtti. Alacaklı avukatlarının Bakırköy 1. İcra Hukuk Mahkemesi'ne yapılan itirazı, dosyaya bakan ikinci hakim değerlendirdi.

YENİ HAKİM KARARI KALDIRDI

Hakim, yapılan itirazları kabul ederek daha önce verilen kararı kaldırdı. 2 Ekim günü verilen kararla birlikte şirket hacizlere karşı korumasız hale geldi. Mahkeme, şirket hakkında bilirkişi raporu hazırlanması için de Mali Müşavir Mustafa Okay Turan'ı atadı.

MAĞAZALAR BİRER BİRER KAPANDI

Mahkemenin konkordato kararını kaldırması ile birlikte alacaklılar da harekete geçti. Edinilen bilgilere göre Park Bravo mağazaları birer birer kapatıldı. Bazı alacaklılar, mağazalarda haciz yaptı.

ŞİRKET YETKİLERİNE ULAŞILAMIYOR Bu arada, konu ile ilgili ulaşmaya çalıştığımız şirket yetkililerine ise ulaşılamadı. Şirketin hem merkezindeki hem mağaza telefonlarına bakan kimsenin olmadığı anlaşıldı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi Mahkeme Kararı Kaldırdı Park Bravo'ya Hacizler Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement