Mahkeme Kararına Tepki İçin Düzce'den Ankara'ya Yürüyor - Son Dakika
Güncel

Mahkeme Kararına Tepki İçin Düzce'den Ankara'ya Yürüyor

Düzce’de bir tekstil fabrikasında çalışan 29 yaşındaki Yunus Sezer, tartıştığı bir kişiyi darbettiği gerekçesiyle aldığı hapis ve tazminat cezasına tepki için Ankara'ya yürüyor.

18.07.2014 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'de bir tekstil fabrikasında çalışan 29 yaşındaki Yunus Sezer, tartıştığı bir kişiyi darbettiği gerekçesiyle aldığı hapis  ve tazminat cezasına tepki için Ankara'ya yürüyor.

Düzce'den yürümeye başlayan Yunus Sezer, Kızılcahamam'a ulaştı.  Üzerinde "Bir babanın çocukları için yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Çocuklarımın hakkı için Ankara'ya Başbakanlığa yürüyorum" yazan tişört giyen Sezer, yaptığı açıklamada, Düzce'nin Ballıca köyünde yaşadığını ve bundan 4 yıl önce kapısına gelip ailesini rahatsız eden bir kişiyle tartışıp kavga ettiği söyledi.  Komşuların araya girmesi ile ayrıldıklarını belirten Sezer, karşıdaki kişinin hastaneye gidip rapor aldıktan sonra şikayetçi olduğunu dile getirdi. Sezer, yapılan yargılama sonunda mahkemenin hem kendisine hem de kardeşine 1 yıl 10'ar ay hapis cezası verdiğini kaydetti.

Bu kişinin sonra açtığı tazminat davasında da mahkemenin 18 bin 500 TL tazminata hükmettiğini kaydeden Sezer, "Karara yaptığım itiraz da kabul edilmedi. Ben bunu ödeyemedim. Asgari ücretle çalışan bir kişi nasıl ödesin, ödeyemediğim için yine beni mahkemeye verdi" ifadesini kullandı.

Bu cezayı ödeyebilecek durumda olmadığını vurgulayan Sezer, "4 yıldır 8-9 bin TL mahkeme masrafı yaptık. Evime ekmek götürecek durumum kalmadı. Ben çocuklarımın geleceğini hazırlamam gerekirken şu an ekmek alamayacak, günlük ihtiyaçlarını gideremeyecek duruma düştüm. 2 yaşında kızım ve 4 yaşında erkek çocuğum var. Asgari ücret alıyorum. Maaşımdan tazminat için 250 lira para kesiyorlar. Çocuklarım bana "Baba her gün makarna mı yiyeceğiz" diyorlar. Bu haksız karara karşı Ankara'ya başbakanlığa kadar yürüyüşe geçtim. Ayaklarım yara oldu. Tek başıma yürüyorum. Benzinliklerde sandalye üzerinde 1 saatlik uykuyla yürüyorum. Çocuklarımın geleceği için Ankara'da Başbakan ve Cumhurbaşkanına sesimi duyurmak istiyorum. Davanın yeniden görülmesini istiyorum" şeklinde konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mahkeme Kararına Tepki İçin Düzce'den Ankara'ya Yürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement