Mahkeme Kardeş Katiline Ceza Yağdırdı - Son Dakika
Güncel

Mahkeme Kardeş Katiline Ceza Yağdırdı

Mahkeme Kardeş Katiline Ceza Yağdırdı

Samsun’da mahkeme, cinayet sanığını kardeşini öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 5 kişiyi öldürmeye teşebbüs suçlarından da 65 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

28.12.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da mahkeme, cinayet sanığını kardeşini öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 5 kişiyi öldürmeye teşebbüs suçlarından da 65 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Samsun'un Salıpazarı ilçesi Tahnal Mahallesi'nde 2014 yılında Kurban Bayramı namazına gitmekte olan Şefik Top (64), oğlu Selahattin Top ve torunu Emrullah Top (11) ile aralarında arazi anlaşmazlığı olan Basri Top (62) yola taş ve odun yığarak geçişlerini engelledikten sonra meydana gelen tartışma neticesi olay kavgaya dönüşmüş ve kavga sonrası Basri Top, evine giderek aldığı pompalı tüfekle Şefik Top, oğlu Selahattin Top ve torunu Emrullah Top'u yaralamıştı. Yaralılar önce Salıpazarı Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, akabinde Çarşamba Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmış ancak Şefik Top kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Cinayet zanlısı olan Basri Top, olay yerinden kaçmış ve yaklaşık bir hafta sonra bu defa da İstanbul'da yaşayan ve babasının cenazesine gelen oğlu Rafet Top (40) ve ölen Şefik Top'un torunu Cüneyt Sakallı'ya (20) da aynı yerde aynı şekilde yolu keserek pusu kurmuş ancak iki kişi yara almadan kurtulmuştu. Cinayet zanlısı Basri Top, her iki olaydan sonra kayıplara karışmış, 5 aylık firarın ardından Salıpazarı Jandarma Komutanlığı tarafından oluşturulan özel ekibin titiz çalışması neticesinde İzmir'de yakalanarak Samsun'a getirilmişti.

Cinayetle ilgili dava Çarşamba Adliyesi'nde görüldü. Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada cinayet sanığı Basri Top'a (62) ceza yağdı. Basri Top hakkında mahkeme kardeşi Şefik Top'u 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verirken, olayda yaralanan Selahattin Top, Mesut Top, Cüneyt Sakallı, Emrullah Top ve Hasan Top hakkında 'tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçlarından toplamda 63 yıl ve yine ilk cinayet olayının ardından gerçekleştirdiği Cüneyt Sakallı ve Rafet Top'u tasarlayarak öldürmeye ve tehdit suçlarından 2 yıl 6 ay cezalandırılmasına karar verildi.

Mahkeme, sanık Basri Top'un toplamda cinayetten ağırlaştırılmış müebbet hapsinin yanı sıra 65 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

Cinayette hayatını kaybeden Şefik Top'un aynı olayda yaralanan oğlu Selahattin Top, dava sonrası yaptığı açıklamasında, "Adalet yerini buldu" yorumunda bulundu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mahkeme Kardeş Katiline Ceza Yağdırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement