Mahkeme, Uğur Kurt'un Ölümüyle İlgili 'Kasıt Var' Dedi - Son Dakika
Güncel

Mahkeme, Uğur Kurt'un Ölümüyle İlgili 'Kasıt Var' Dedi

Mahkeme, Uğur Kurt\'un Ölümüyle İlgili \'Kasıt Var\' Dedi

Asliye Ceza Mahkemesi, Okmeydanı'nda cemevi bahçesinde vurulan Uğur Kurt'u öldüren polis hakkındaki "taksirle adam öldürme" suçlamasını yetersiz buldu.

30.10.2014 11:25  Güncelleme: 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezi olaylarında ölen Berkin Elvan'ı anmak için yapılan eylemlere müdahale sırasında polis kurşunuyla ölen Uğur Kurt soruşturmasında hazırlanan iddianame, asliye ceza mahkemesi tarafından görevsizlik verilerek ağır ceza mahkemesine gönderildi.

Mahkeme, taksirle ölüme neden olma suçlamasıyla 6 yıla kadar hapsi istenen polisin, 'olası kast' ile yargılanması gerektiğini belirtti. Bu maddeye göre 25 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

POLİSİN KURŞUNU UĞUR KURT'A İSABET ETTİ

Mayıs ayında Berkin Elvan için Okmeydanı'nda yapılmak istenen eyleme polis müdahale etmişti. Göstericilerin polise taş ve molotof attığı olaylar sırasında zırhlı polis aracına molotof isabet etmişti. Son anda yanmaktan kurtulan polisler havaya ateş etmişti. Bu olaylar sırasında cenaze için cemevi bahçesinde bulunan Uğur Kurt'a kurşun isabet etmiş ve hayatını kaybetmişti. Yapılan incelemede Kurt'un ölümüne neden olan kurşunun polis memuru Sezgin K.'nın tabancasından çıktığı belirlendi. Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada iddianame hazırlanmış ve 85. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.

SAVCI 'TAKSİRLE ÖLDÜRME' DEMİŞTİ

İddinamade, kasıt olmadığını belirten savcılık, polis memuru hakkında 'Taksirle öldürme' (Dikkatsizlik, tedbirsizlik, meslekte acemilik veya düzene, buyruklara ve talimata uymazlıktan doğan, istemeyerek gerçekleştirilen suç) suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemişti.

MAHKEME 'KASIT VAR' DEDİ

85. Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti. Ancak mahkeme, polis memurunun eyleminin 'olası kast' maddesiyle yargılamasının yapılması gerektiğini belirtti. Görevsizlik veren mahkeme dosyayı ağır ceza mahkemesine gönderdi. TCK'nın ilgili maddesinde, "Kişinin, suçun kanuni tanımındaki unsurların gerçekleşebileceğini öngörmesine rağmen, fiili işlemesi halinde olası kast vardır. Bu halde, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektiren suçlarda müebbet hapis cezasına, müebbet hapis cezasını gerektiren suçlarda 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur; diğer suçlarda ise temel ceza üçte birden yarısına kadar indirilir." deniliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahkeme, Uğur Kurt'un Ölümüyle İlgili 'Kasıt Var' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • halk: Vay be böyle hakimler kalmışmı????. . . 12 18 Yanıtla
  • YILGIN: POLİS CANINI KURTARMAK İÇİN YANAN ARAÇTAN ATLAMIŞ VE TEKRAR MOLOTOF ATILMASIN DİYE UYARI ATIŞI YAPMIŞ AMA KAZAEN 1 VATANDAŞIMIZ VURULMUŞ BUNUN NERESİ KASIT, ARALARINDA KAN DAVASIMI VARDI , BU OLAYIN TRAFİK KAZASINDAN FARKI YOK. . . ALLAHIN ADALETİ MUTLAKA TECELLİ EDER . . . . EVET POLİSLİK ZOR MESLEK VE KİMSE POLİSİ SEVMEZ BU ÜLKEDE MAALESEF. 8 4 Yanıtla
  • GökTürk: vur yigidim vatan kalmasin ele. polisimin cezasini ben cekmeye raziyim. bi baska kardesimizde hakime. . . 1 2 Yanıtla

Advertisement