Mahkumlar "Sarıkamış Şehitleri" İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Mahkumlar "Sarıkamış Şehitleri" İçin Yürüdü

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür Araştırma Genel Müdürü Sönmez: "Bu süreç içerisinde yürüyüşe ilk kez denetimli serbestlik kapsamında olan gençlerimiz de katıldı.

04.01.2015 21:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" anma yürüyüşüne ilk kez 400 mahkum katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür Araştırma Genel Müdürü Harun Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış Harekatı ile ilgili yoğun çalışmalar yaptıklarını belirterek, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın öncülüğünde dolu dolu bir program gerçekleştirdiklerini söyledi.

Üç gün süren programda cuma günü Mevlid Kandili ile programa başladıklarını vurgulayan Sönmez, "Dualar ettik, şehitlerimizi yad ettik. İlk kez Sarıkamış anma programında gerçekleştirmiş olduğumuz her ilden bir edebiyat öğretmenimiz ve bir tarih öğretmenimizi buraya davet ettik. Kendilerine Prof. Dr. Mehmet Çelik ve Kazım Karabekir'in kızı Tilsal Karabekir panel verdiler. Akabinde bir tiyatro gösterisi yapıldı. Ağıt programıyla ikinci günü tamamladık. Gerçekten öğretmenlerimiz, sayfalardan sahalara indiklerini gördüler, yaşayarak tarih bilincine kavuştular" diye konuştu.

"Yürüyüşe 80 bin, 100 bin civarında katılım oldu"

Bugün itibarıyla on binlerce gencin 8,5 kilometrelik yolun başından sonuna kadar, on metrelik genişliğindeki alanın tamamını doldurduğunu belirten Sönmez, "Tahminlerimiz yürüyüşe 80 bin, 100 bin civarında genç katılımcı var. Bizim için gurur vericiydi. Şehitlerimizi andılar, fatihalar gönderdiler. Sarıkamış'ta 100'üncü yılda o bilinci ve şuuru burada yaşadılar" şeklinde konuştu.

Sönmez, "Bu süreç içerisinde yürüyüşe ilk kez denetimli serbestlik kapsamında olan gençlerimiz de katıldı. Beş ilden 400 civarında denetimli serbestlik gençler burada yer aldılar. Yine bir ilk gerçekleşti, 30 engelli sporcumuz yürüyüşü gerçekleştirdiler. Bu anlamda gerçekten bize kıvanç verdi, onur verdi" dedi.

Önceki programlardan farklı bir program olduğunun altını çizen Sönmez, şunları kaydetti:

"Denetimli serbestlik kapsamında Kars, Erzurum, Iğdır, Ardahan ve Ağrı illerinden katılım oldu. Tabii ki bunun öncesi vardı. Başbakanlık genelgesi çıktı, uyuşturucuyla ilgili mücadele kapsamında. Öncesinde 8 bakanlıkla uyuşturucuyla mücadele için acil eylem planı hazırlamaya çalıştık. Bunun içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak aktif rol aldık. Bunun ilk semeresi olarak gençlerimizi buraya davet ettik. Ortak alanda şehitlerin bulunduğu bir alanda onlarla birlikte olduk. Bu anlamda denetimli serbestlik kapsamındaki gençlerimizle diğer gençlerimizin bir arada olmalarını anlamlı buluyoruz. Türkiye'nin çeşitli illerinden buraya teşrif ettiler. Buradaki sahne gerçekten çok önemliydi. Birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik bilinci burada gerçekleştirildi. Şehitlerimizin o donma, üşüme hadiselerini bizatihi biz de teneffüs ettik."

Sönmez, Eğitim Kültür Araştırma Genel Müdürlüğü olarak Sarıkamış anma programına bu yıl bir de eğitim boyutunu eklediklerini bildirdi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mahkumlar 'Sarıkamış Şehitleri' İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement