Mahkumlardan Tasavvuf Müziği Konseri ve Sema Gösterisi - Son Dakika
Güncel

Mahkumlardan Tasavvuf Müziği Konseri ve Sema Gösterisi

Mevlana'nın 741. vuslat yıl dönümünde, Metris Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlülerin oluşturduğu "Tasavvuf Müziği Korosu" konser verdi, "Sema Grubu" gösteri sundu.

17.12.2014 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Metris 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'ndaki tutuklu ve hükümlülerin oluşturduğu "Tasavvuf Müziği Korosu" konser verdi, "Sema Grubu" da gösteri sundu.

Mevlana'nın 741. vuslat yıl dönümünde, Şebi- Arus etkinlikleri çerçevesinde cezaevinin spor salonunda düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinlikte konuşan Metris Ceza İnfaz Kurumlarından Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Fuat Arı, mahkumlara "Git, ne olursan ol yine git" diye seslenmek istediğini belirterek, "Asıl amacımız cezaevine gelen ve konuğumuz olan mahkumlar arasında din, dil, ırk, renk ayrımı yapmadan onları rehabilite edip toplum içerisine geri gitmesini ve cezaevine geri dönmemesini sağlamak" dedi.

Mahkumlardan ilahi konseri ve sema

Cezaevi yönetimi ve Esenler Belediyesinin işbirliğiyle gerçekleşen etkinlikte, Şems ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği ile Esenler Halk Eğitim Merkezi'nin desteğiyle cezaevinde müzik eğitimi alan tutuklu ve hükümlülerden oluşan "Tasavvuf Müziği Korosu" konser verdi.

Yine cezaevinde yatan tutuklu ve hükümlülerin oluşturduğu "Sema Grubu" da gösteri sundu.

Etkinliğe mahkumların aileleri de katıldı. Mahkum yakınlarının zaman zaman duygulandığı görülürken, gösteri sonrası konuşan aile üyeleri programı düzenleyenlere teşekkür etti. Yakınlarının bir an önce cezaevinden çıkması temennisinde bulunan aileler, buna benzer programların devam etmesi gerektiğini belirtti.

Mahkumlar, programı izleyen yakınları, cezaevi personeli ve diğer davetlilerden büyük alkış topladı.

Etkinliğe katılan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da program sonunda yaptığı konuşmada, herkesin "Ne olacağını ve nasıl imtihan edileceğini" düşünmesi gerektiğini vurgulayarak, bu denli programların dışarıda yaptıkları programlardan çok daha farklı anlamlar içerdiğini söyledi.

Göksu, "Bugün bu etkinlikte bütün maharetlerini ortaya koyan kardeşlerimin aileleriyle buluşması da ayrı bir güzellik. Bu programın bu sene ikincisi. Bu cezaevi burada olduğu müddetçe bu etkinlikleri inşallah geleneksel hale gelir ve biz de bu kardeşlerimizin rehabilitasyonu açısından katkı sağlarız. Tabii ki buradan tahliye olanların yerine yenilerinin gelmesini de istemeyiz" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mahkumlardan Tasavvuf Müziği Konseri ve Sema Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement