Mahkumların Kaymakamdan İlginç İsteği - Son Dakika
Yerel

Mahkumların Kaymakamdan İlginç İsteği

Mahkumların Kaymakamdan İlginç İsteği

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Kaymakam Yusuf Cıbır cezaevine gerçekleştirdiği ziyarette mahkumların ilginç bir isteğiyle karşılaştı.

18.07.2015 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Kaymakam Yusuf Cıbır cezaevine gerçekleştirdiği ziyarette mahkumların ilginç bir isteğiyle karşılaştı. Cezaevindeki tutuklular Kaymakam Cıbır'a, KOBİ girişimcilik belgesi almak istediklerini söyledi.

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Kaymakam Yusuf Cıbır ve beraberindeki Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Sefer Sezer, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Yargıtay Üyesi Mehmet Faik Ateş ve Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Hüseyin Daşdemir Tosya A2 Tipi Kapalı Cezaevi'ne bayram dolayısıyla bir ziyaret gerçekleştirdi.

Cezaevine gelen Kaymakam Yusuf Cıbır personelle tek tek bayramlaşarak kısa süreli sohbet etti. Buradan mahkümların bulunduğu açık alana geçen kaymakam ve beraberindeki heyet cezaevinde bulunan bir grup mahküm tarafından karşılandı. Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Hüseyin Daşdemir cezaevinde bulunan mahkümlara yaptığı konuşmada "Sizler kader mahkümu olarak burada bulunmaktasınız. Sayın Kaymakamımız ve ilçemizin protokolü bu mübarek Ramazan Bayramı'nda sizleri yalnız bırakmayarak ziyaretinize geldi. Ben şimdiden hepinizin bayramını kutluyorum" dedi

Daha sonra Kaymakam Yusuf Cıbır ve beraberindeki heyet mahkümlarla tek tek bayramlaştı. Kaymakam Yusuf Cıbır ise yaptığı konuşmada, "Burada bulunan tüm kader mahkümu arkadaşların Ramazan bayramını şahsım ve protokol adına kutluyorum. Buralara her insanın düşme ihtimali var, buradan çıktıktan sonra yine toplumun şerefli bir bireyi olacaksınız. Tosya A2 Tipi Kapalı Cezaevi gördüğümüz kadarı ile imkanları ve şartları iyi olan cezaevi. Sizlerin bizlerden isteğiniz bir talebiniz var mı" dedi.

Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır'ın sorusu karşısında söz alan mahkumlar "Sayın Kaymakamız ve değerli misafirlerimiz sizler bizleri bu bayramda ziyaret ederek fazlası ile memnun ettiniz. Hepinizden Allah Razı olsun. Sizlerin de ifade ettiği gibi bizler buradan çıktıktan sonra topluma yararlı bir vatandaş olarak çalışmak istiyoruz. Sizlerden uygun görürseniz cezaevinde geçen zamanımızda halk eğitim kurslarından bizler de faydalanmak isteriz. El sanatları kursu, saz kursu hatta KOBİ eğitim kurslarına katılarak "Kobi girişimcilik " belgesine sahip olmak isteriz" dediler.

Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır Mahkümlardan gelen "Kobi Girişimcilik kursu talebi karşısında "Bununla ilgili gerekli araştırmanın yapılacağını eğer yasal olarak bir sakınca yok ise neden olmasın" dedi

Kaymakam Yusuf Cıbır cezaevindeki mahkümların dert ve sorunlarını dinledi, taleplerini aldı ve kendilerine ellerinden gelen her türlü desteği verileceğini söyledi. Ardından yine mahkümlarla tek tek tokalaşarak cezaevinden ayrıldı. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mahkumların Kaymakamdan İlginç İsteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement