Mahsul Az Olunca Fiyatlar da Yükseldi - Son Dakika
Yerel

Mahsul Az Olunca Fiyatlar da Yükseldi

Mahsul Az Olunca Fiyatlar da Yükseldi

Bilecik’te üretimi azaldığı için fiyatı artan taze fasulye pazarlarda vatandaştan pek de rağbet görmezken, Pazaryeri ilçesinde yetişen ve bölgede "Pazarcık Boncuk Ayşe" olarak bilinen taze fasulyenin fiyatı bile 10 liraya kadar yükseldi.

15.09.2015 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te üretimi azaldığı için fiyatı artan taze fasulye pazarlarda vatandaştan pek de rağbet görmezken, Pazaryeri ilçesinde yetişen ve bölgede "Pazarcık Boncuk Ayşe" olarak bilinen taze fasulyenin fiyatı bile 10 liraya kadar yükseldi.

Bilecik merkez Hürriyet Mahallesinde her pazartesi günü kurulan Pazartesi Pazarı'nda tezgahlarda bulunan taze fasulyelerin fiyatlarında, dengesiz hava koşulları sebebi ile yükselmeler yaşıyor. Boncuk Ayşe fasulyesi pazarda 8-10 TL'yi görürken, diğer taze fasulyeler ise kilosu 4-6 TL arasında değişiyor. Pazarda köylü esnafların malları yüksek fiyattan dolayı ellerinde kalıyor.

Konu hakkında bilgi veren pazarda fasulye satıcıları, aşırı sıcakların mahsulleri tarlada yaktığını söyleyerek, "Az olan ürünleri de ucuz fiyattan satamıyoruz. En azından yaptığımız masrafları karşılayalım diye uğraşıyoruz. Ama vatandaşta fiyatların yüksekliğinden şikayet ediyor. Hal böyle olunca ürünleri elimizde kalıyor" dedi.

Öte yandan, geçen aya göre zam şampiyonu olan fasulyenin bu senede artışını sürdüreceği bekleniyor. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mahsul Az Olunca Fiyatlar da Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement