Mahzuni Şerif Türküleriyle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Mahzuni Şerif Türküleriyle Anıldı

Türk Halk Müziği'nin önde gelen ozanlarından Aşık Mahzuni Şerif, Esenler'de anıldı. Gecede düzenlenen konserde Mahzuni Şerif'in türkülerini, sanatçı Orhan Hakalmaz seslendirdi.

18.05.2016 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, Türk Halk Müziği'nin usta ozanlarından Aşık Mahzuni Şerif'i vefatının 14. yılında düzenlediği saygı gecesinde andı. Program, usta sanatçının hayatını anlatan tanıtım filmiyle başladı. Gecede Aşık Mahzuni Şerif'in eserlerini Türk Halk Müziği'nin sevilen ismi Orhan Hakalmaz icra etti. Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen konsere Esenlerli türküseverler büyük ilgi gösterdi.

PİR SULTAN DA BİZİM MAHZUNİ ŞERİF DE

Konser öncesi kısa bir selamlama konuşması yapan Orhan Hakalmaz, Türkiye'deki değerli sanatçıların hepsinin bir olduğunu belirterek, "Bizi bölmeye çalışıyorlar. Aşık Mahzuni Şerif onların, Pir Sultan Abdal şunların, Yunus Emre ve Mevlana ötekilerin diyorlar. Bu saydığım isimlerin hepsi bizim. Hepsiyle övünüyoruz, çok sıkıntı çektiler biliyorum" dedi.

ESENLER'DE MAHZUNİ ŞERİF TÜRKÜLERİ

Orhan Hakalmaz konserde ustası Aşık Mahzuni Şerif'in; "İşte Gidiyorum Çeşmi Siyahım", "Nem Kaldı" ve "Dağlar Duman Böyle" gibi sevilen türkülerini seslendirdi. Hakalmaz ayrıca; "Yalan Dünyada", "Kara Tren", "Zahidem" ve "Bir Ay Doğar" türkülerini de Esenlerliler için söyledi. Dinleyenler de Hakalmaz'a hep bir ağızdan eşlik ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mahzuni Şerif Türküleriyle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement