Makam Aracının Sulama Kanalına Devrilmesine İlişkin Dava - Son Dakika
Yerel

Makam Aracının Sulama Kanalına Devrilmesine İlişkin Dava

Adana'da, makam aracının kanala devrilmesiyle bir kişinin ölümü, bir kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kazanın duruşması başladı.

23.11.2015 11:14  Güncelleme: 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da, makam aracının bir kadına çarptıktan sonra kanala devrilmesiyle bir kişinin ölümü, bir kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kazanın duruşması, görevsizlik nedeniyle davanın gönderildiği ağır ceza mahkemesinde görülmeye başlandı.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Mehmet Çiçekdağ (48), kazada yaşamını yitiren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Sezai Balcılar'ın (47) yakınları, müşteki ve avukatlar katıldı.

Sanık Çiçekdağ savunmasında, o dönem Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü olan Erhan Güngör ve merhum müdür yardımcısıyla Balcılar ile bir toplantı dönüşünde yolda seyrederken aniden yola yaşlı bir kadının çıkmasıyla direksiyonu kırdığını söyledi.

Yayaya çarpmamak için direksiyonu kırdığı sırada hafif şekilde yaşlı kadına da çarptığını belirten Çiçekdağ, olayda kusurunun olmadığını iddia ederek, şunları anlattı:

"Yayaya çarpmamak için direksiyonu kırdım ve aracın hakimiyetini kaybettim. Olayda araç bir süre kanalın kenarındaki bariyerlere asılı kaldı ve ardından kanala devrildi. Ben de ölüm tehlikesi geçirdim. Suya düşen araçtan kendi imkanlarımla çıktım ve yaralandım. Hızım 60 kilometre civarındaydı. Adli Tıp Kurumu'nun raporunu kabul etmiyorum olay yaşandığında hızlı gitmiyorduk. Bariyerler sağlam olsa belki de bunlar yaşanmazdı."

Müşteki Bilgi Balcılar (48) ise Adli Tıp Kurumu'nun raporuna göre aracın hızlı gittiğini ve bilirkişi raporuna göre de sanık tam kusurlu olduğu için, sanıktan ve olayda kusuru bulunan herkesten şikayetçi olduğunu ifade etti.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Olay

O dönem Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü olan Erhan Güngör'ün de içinde bulunduğu Mehmet Çiçekdağ yönetimindeki makam aracı, 24 Eylül 2013'te görev dönüşü merkez Çukurova ilçesi Toros Mahallesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan Sevinç İnan'a çarptıktan sonra DSİ'ye ait sulama kanalına devrilmişti. Kazada, Sezai Balcılar yaşamını yitirmiş, Sevinç İnan ise yaralanmıştı.

Sürücü Çiçekdağ hakkında Adana 12. Asliye Ceza Mahkemesi'ne "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açılmıştı. Kazada yaralanan müşteki Sevinç İnan'ın şikayeti üzerine dava, "Taksirle bir kişinin ölümü, bir kişinin de yaralanmasına neden olma" suçlamasıyla görevsizlik verilerek, Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Makam Aracının Sulama Kanalına Devrilmesine İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement