Makamında Silahlı Saldırıya Uğrayan AK Partili Başkan Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Makamında Silahlı Saldırıya Uğrayan AK Partili Başkan Hayatını Kaybetti

Bursa'da, makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, hayatını kaybetti.

26.05.2015 10:42  Güncelleme: 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

20 Mayıs'ta Bursa'nın Gürsu İlçesi'nde makam odasında zabıta memuru tarafından kafasından vurulan Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Aynı olayda karnından yaralanan Yıldız'ın şoförü Yener Şimşek'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

MÜDÜRLÜK TALEBİNE OLUMSUZ YANIT ALINCA...

Gürsu İlçe Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, geçen hafta çarşamba günü zabıta memuru olarak çalışan ve kendisinden müdürlük isteyen Fevzi B.'ye olumsuz yanıt verdi. Ardından belediye binasında Fevzi B.'nin tabancalı saldırısında başına kurşun isabet eden Belediye Başkanı Yıldız, ağır yaralandı. Aynı olayda Yıldız'ın şoförlüğünü yapan Yener Şimşek de karnından yaralandı.

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

Durumu ağır olan Belediye Başkanı Yıldız, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındı. Ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesindeki tedavisi devam eden evli ve 2 çocuk babası olan Cüneyt Yıldız, bugün doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayıp yaşamını yitirdi. Aynı olayda yaralanan Yener Şimşek'in sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

SAĞLIK BAKANI DA HASTANEDE

Seçim çalışmaları kapsamında kentte bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da programlarını iptal ederek hastaneye geldi.

MÜEZZİNOĞLU: BEYİN HASARI ÇOK AĞIRDI, KURTARILAMADI

Hastane yetkilileriyle görüştükten sonra açıklama yapan Bakan Müezzinoğlu, geçen hafta Çarşamba günü makamında kurşunlanan çok değerli belediye başkanı Cüneyt Yıldız'ı kaybettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Rabbim sevdiklerine sabırlar versin. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Bu seçim atmosferinde bizi en çok derinden yaralayan olay oldu. Çalışkan, düzgün milleti için kendini feda eden çok değerli kardeşimizi kaybettik. Sol gözden giren kurşun beyni tamamen zedeleyerek kafa sağ arka kemiğine kadar beyin hasarına yol açtı. Beyin hasarı çok ağır olunca tüm müdahalelere rağmen ne yazık ki vefat etti. Bu tür cinayetlerle insanlarımız bir daha karşı karşıya kalmamalı."

Cenaze töreni için aile ile de görüştüğünü kaydeden Bakan Müezzinoğlu, "Aile yarın öğle namazı itibarıyla defin işlerini şekillendirmeye çalışıyoruz. Yarın saat 12.00 gibi belediyede tören yapılacak. Öğle namazı ile birlikte Gürsu Merkez Camiinde cenaze namazından sonra Gürsu'da defnedilecek. Bir değişiklik olmazsa ailenin verdiği karar bu." dedi.

BAKAN ÇELİK DE ACI HABERİ ALINCA HASTANEYE GELDİ

Hastaneye gelerek Bursa Valisi Münir Karaloğlu'ndan bilgi alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Söylenecek bir kelime bulamıyorum. Milletin hizmetinde olan bir insandı. Bu acıyı yaşamış birisi olarak söylüyorum. İnsanların böyle menfur, amaçsız, hedefsiz ve alçakça yaptığı bir saldırıyı bir yere oturtmak gerçekten mümkün değil. Hiçbir gerekçesi yok. Hiçbir anlamı yok. Olur ki bir sebebe dayandırırsınız, ama ortada hiçbir şey yok. İnanın çok üzüntülüyüm. Ailesine, sevenlerine, bütün Gürsu'ya ve Bursa'ya sabırlar diliyorum. Yaşanan bu acı olay vesilesiyle kardeşimizin ne kadar baş tacı edildiğini gördük. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun" dedi.

ZABITA TUTUKLANDI

Geçtiğimiz pazar günü sabah saatlerinde güvenlik güçlerine teslim olduğu Yozgat'tan Bursa'ya getirilen zabıta Fevzi Bekar'ın sorgusu Bursa Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri tarafından yapıldı. Yaklaşık 4 saat süren sorguda konuşmadığı ve soruları cevapsız bıraktığı öğrenilen Bekar, basın mensuplarının da "Başkanı niçin vurdunuz?" ve " Pişman mısınız?" sorularını cevapsız bıraktı.

Yapılan sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edilen zanlı, nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Makamında Silahlı Saldırıya Uğrayan AK Partili Başkan Hayatını Kaybetti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Makamında Silahlı Saldırıya Uğrayan AK Partili Başkan Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (66)

  • çetin: şimdi öbür dünyada tayyip kurtarsın seni bakalım satılık vatan hainleri 17 21 Yanıtla
  • Edi: İnadına ak parti 13 17 Yanıtla
  • VATANSEVER TÜRKİYELİ: KEŞKE AKP Lİ OLARAK ÖBÜR DÜNYAYA GİTMESEYDİ 10 19 Yanıtla
  • İzmirli: cani, katil ne oldu vurmakla, eline ne geçti, istediğini aldın mı..... 20 8 Yanıtla
  • Boschlu: Eden bulur.... 13 9 Yanıtla
  • Burası Cizre: Işçilerin fakir fukaranın Hakk'ını yemek sunucu budur herkes ayağını denk alsın artık 7 13 Yanıtla
  • oy için yapmayınız lütfen : akpye karşı herkes cephe almış durumda ama nafile paralelin ekonomi politikasıda tutmicak inşallah... 6 12 Yanıtla
  • TURAN: ALLAH RAHMET ETSİN... 15 3 Yanıtla
  • urfalı: İşte akp.işte adalet oy uğruna seçim uğruna akpnin neler yapabileceğini herkes görsün eğer halada akp diyotsanız diyecek bir söz yoktur barış için kardeşlik adalet ve özgürlük için hdp diyorum ya siz. 6 11 Yanıtla
  • VATANDAŞ: Keşke harama ortak olduğunu anlayıp ta vefat etseydi. Hırsızlara rağmen o saflarda durdu destek oldu. Allah günahlarını affetsin 7 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement