Makedonya'da Dokuz Kişiye Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Makedonya'da Dokuz Kişiye Gözaltı

Devlet bütçesini 2,76 milyon dolar zarara uğrattığı gerekçesiyle, biri Savunma Bakanlığı eski yetkilisi toplam dokuz kişi gözaltına alındı.

21.10.2014 15:41  Güncelleme: 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Makedonya'da polis, biri Savunma Bakanlığı eski yetkilisi, diğerleri de işadamı olmak üzere dokuz kişiyi, devleti zarara uğrattıkları suçlamasıyla gözaltına aldı.

"Arsenal" ismi verilen operasyon kapsamında gözaltına alınan kişilerin bugün hakim karşına çıkması bekleniyor.

Zanlılar, yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli şirketler üzerinden, Makedonya Savunma Bakanlığı'na ait altı helikopterin servisi için fazladan masraf yazılması ve bu yüzden devletin 134 milyon 988 bin 810 denar (2 milyon 768 bin dolar) zarara uğratmakla suçlanıyor.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü İvo Koteski, düzenlediği basın toplantısında, operasyona ilişkin bilgi verdi.

Koteski, akrabalık bağları bulunan B.B, V.Gy. ve V.Gy'nin, 2004-2009 yılları arasında yurtdışında iki şirket kurarak, helikopterlerin servisinin bu şirketler üzerinden yapıldığını, dönemin Savunma Bakanlığı Lojistik Sektörü Müdürü N.M. ile işbirliği içerisinde servis ücretlerini yüksek göstererek, devlet bütçesini, toplam 2 milyon 768 bin dolar zarara uğratmakla suçlandıklarını söyledi.

Makedonya Savunma Bakanlığı'nın Lojistik Sektörü Müdürü N.M, daha önce de ordu tanklarına yedek parça alımı sırasında da usulsüzlük yaptığı iddiasıyla hakim karşısına çıkmıştı.

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bu kurumun polis operasyonuna tamamen destek verdiği ve işbirliğine açık olduğu bildirildi. - Üsküp

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Makedonya'da Dokuz Kişiye Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement