Makedonya'da Türk Öğrencilerinin Oyunu Alkış Topladı - Son Dakika
Güncel

Makedonya'da Türk Öğrencilerinin Oyunu Alkış Topladı

Makedonya\'da Türk Öğrencilerinin Oyunu Alkış Topladı

Makedonya'nın Ohri şehrinde Aya Sofya Kilisesi avlusunda sahnelenen Michael Ende'nin 'Mondenkinder' oyununda yer alan Türk öğrencileri büyük başarı gösterdi.

30.06.2015 16:56  Güncelleme: 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Makedonya'da Türk öğrencilerinin oyunu alkış topladı

Makedonya'nın Ohri şehrinde Aya Sofya Kilisesi avlusunda sahnelenen Michael Ende'nin 'Mondenkinder' (Bitmeyecek Öykü) oyununda yer alan Türk öğrencileri büyük başarı gösterdi.

Almanya'nın Goethe Enstitüsü'nün önderliğinde başlatılan Geleceğin Ortakları Projesi kapsamında PASCH Tiyatro Projesi ile Türkiye ve Makedonya'dan 32 öğrencinin katılımıyla oyun seyircilere sunuldu.

Proje kapsamında Ohri şehrinde kurulan çalışma kampında Türkiye'den 15 ve Makedonya'dan 17 öğrenci 10 gün içerisinde hazırlanarak Türkçe,Almanca ve Makedonca olmak üzere 3 dilli bir oyunda yer aldılar. Kalabalık seyirciler karşısında sahnelenen Bitmeyecek Öykü oyunu beğenilerek tezahüratlarla alkışlandı.

Tiyatro kapsamında çalışan öğretmen Belgin Oluklu, DHA muhabirine projeyle ilgili yaptığı açıklamasında, TED Ankara Koleji Vakfı okulları PASCH projesine dahil olan 20 okuldan biri olduğunu ve bu yıl ilk olarak orta okullar arasında yapılan yarışmaya Mishel Ende'nin Bitmeyecek Öykü kitabından yola çıkıldığını söyledi. Farklı alanlarda yarışa kademeli olarak 700 öğrencinin katıldığını ve proje kapsamında en iyi projeler değirlendirilerek bu kampla öğrencilerin ödüllendirildiğini açıkladı. Katılan 15 öğrenciyle yoğun bir çalışma sonucunda çok güzel bir eserin meydana çıktığını da ifade etti.

Oyunda yer alan öğrenci Ömer Faruk Borazan, burada olmaktan mutlu olduğunu ifade ederken, PASCH projesi sayesinde toplam 32 öğrencinin bu çalışmaya katıldıklarını ifade etti. Projenin amacı Makedon, Türkiye, Almanya kardeşliği olduğunu ve birbirlerinin dillerini az da olsa öğrendiklerini söyledi.

Öğrenci Işıl Kanyılmaz da açıklamasında, birbirinin dillerini bilmeyen 2 ülke çocuklarının güzel bir iş çıkarabildiğini ifade etti. Önemli olan dil değil, önemli olan insanların beraber çalışabilmesi ve bir iş başarabilmesi olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Makedonya'da Türk Öğrencilerinin Oyunu Alkış Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement