Makedonya'daki Erken Genel Seçim - Son Dakika
Güncel

Makedonya'daki Erken Genel Seçim

Makedonya\'daki Erken Genel Seçim

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, erken genel seçimde oyunu kullandı.

11.12.2016 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, erken genel seçimde oyunu kullandı.

Eşi Maya ile başkent Üsküp'teki Josip Broz Tito Lisesi'ne gelerek oyunu kullanan İvanov, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimin olaysız, demokratik ve adil bir atmosferde gerçekleşmesi temennisinde bulunarak, "Bu akşam kazananları kutlayıp, kaybedenlerin ise seçilmişlerin meşruiyetini kabul etmesini bekliyoruz." diye konuştu.

Hükümetin kurulması ve seçim kampanyasındaki vaatlerin yerine getirilmesi için meclisin yeni oluşumunun en kısa zamanda gerçekleşmesi gerektiğini kaydeden İvanov, "Siyasi krizden çıkmak ve stratejik hedeflerimize odaklanmak istiyoruz. Avrupa-Atlantik hedeflerin, ülkenin önceliği haline gelmesini arzuluyoruz." ifadesini kullandı.

Bölgedeki sorunların farkında olduklarını vurgulayan İvanov, "Bu nedenle tam kapasiteyle tüm sorunlara karşı mücadele edecek kurumlara ihtiyacımız var." dedi.

Bu arada, Devlet Seçim Komisyonundan (DİK) yapılan açıklamada, şu ana kadar ülke genelinde oy kullanma işleminin sakin geçtiği belirtilirken, herhangi bir usulsüzlüğün de yaşanmadığı kaydedildi.

Uzun zamandır devam eden siyasi krizin ardından yapılan erken genel seçimde, bin 92 aday 123 üyeli Makedonya meclisine girebilmek için yarışıyor.

Resmi olmayan ilk seçim sonuçlarının, gece yarısından sonra açıklanması bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Makedonya'daki Erken Genel Seçim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement