Makedonya'daki Kaçak Göçmen Krizi - Son Dakika
Güncel

Makedonya'daki Kaçak Göçmen Krizi

Makedonya ile Yunanistan sınırındaki kaçak göçmen yoğunluğu sabahtan itibaren artmaya başladı.

01.09.2015 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Makedonya ile Yunanistan sınırındaki kaçak göçmen yoğunluğu sabahtan itibaren artmaya başladı.

Yunanistan polisinin izin vermesiyle aniden Makedonya sınırında beliren bine yakın göçmen, ülkeye girmek için bekliyor. Bir grup göçmen ise sınırdaki polis kordonunu aşarak Makedonya'ya girmeyi başardı.

Makedonya sınırında polisin giriş izni vermesini bekleyen göçmenlerden Afganistanlı Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem Yunanistan hem de Makedonya polisinin kendilerine çok kötü davrandığını savunarak, "Burada kalmak istemiyorum. Almanya'ya gideceğim" dedi.

Adını söylemek istemeyen bir başka Afgan ise üç ay kadar önce bu yolculuğa çıktığını belirterek, "Ülkemde bir geleceğim yok. Kendimi geliştirebileceğim bir ülkeye gitmek istiyorum" diye konuştu.

Makedonya İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, dün 814 göçmene geçici sığınma izni verildiği belirtilirken, bunların 775'inin Suriye vatandaşı olduğu kaydedildi.

Yunanistan üzerinden Makedonya'ya giren göçmenler, Gevgeli şehri yakınlarındaki göçmen kabul merkezinde kayıt işlemleri yapıldıktan sonra tren ve otobüslerle Sırbistan sınırındaki Tabanovtse'ye götürülüyor.

Yetkililer, dün Gevgeli'den Tabanovste'ye yaklaşık 2 bin göçmenin taşındığını açıkladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Makedonya'daki Kaçak Göçmen Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement