Makedonya'daki Siyasi Kriz - Son Dakika
Güncel

Makedonya'daki Siyasi Kriz

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Protestodan görüntüler Makedonya'daki siyasi kriz Cumhurbaşkanı İvanov'un istifasını isteyen göstericiler, bir günlük aradan sonra Üsküp'teki eylemlerini sürdürdü Makedonya'daki siyasetçilere yönelik hukuki işlemlerin durdurulması kararı alan Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov'un istifasını talep eden göstericiler, bir günlük aradan sonra bugün de başkent Üsküp'te gösteri düzenledi.

19.04.2016 01:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Protestodan görüntüler Makedonya'daki siyasi kriz

Cumhurbaşkanı İvanov'un istifasını isteyen göstericiler, bir günlük aradan sonra Üsküp'teki eylemlerini sürdürdü

Makedonya'daki siyasetçilere yönelik hukuki işlemlerin durdurulması kararı alan Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov'un istifasını talep eden göstericiler, bir günlük aradan sonra bugün de başkent Üsküp'te gösteri düzenledi.

Bugün altıncısı düzenlenen gösterilerde Cumhurbaşkanı İvanov'a istifa çağrısını yineleyen göstericiler, erken genel seçimin 5 Haziran'da yapılmasını öngören kararnameye de tepki gösterdi.

Göstericiler, önceki günlerde olduğu gibi çalışmalarına destek olmak amacıyla Özel Yetkili Savcılık binası önünde toplandı. Bir grup gösterici, Kültür Bakanlığı binasının önünden geçtiği sırada binaya yumurta ve boya attı.

Cumhurbaşkanı İvanov'un af kararını "adaleti engelleyen utanç verici bir girişim" olarak nitelendiren göstericiler, daha sonra hükümet binası önüne geldi.

Burada da istifa taleplerini dile getiren göstericiler, teknokratlar kabinesi kurulmasının ülkeyi özgür ve demokratik seçime hazırlayacağını ve siyasilerin işledikleri suçlar nedeniyle adaletle yüzleşmesini sağlayacağını dile getirdi.

Gruptakiler gösterinin ardından dağıldı.

Ülkenin diğer bazı şehirlerinde de benzer gösteriler düzenlendi.

AB'den davet

Bu arada, devam eden siyasi krizi çözmek amacıyla AB Komiseri Johannes Hahn ile bazı Avrupa Parlamentosu milletvekillerinin arabulucuğunda 22 Nisan'da Viyana'da bir toplantı yapılması için ülkedeki dört büyük siyasi partinin liderlerine AB tarafından davette bulunulduğu bildirildi.

Geçtiğimiz salı günü yaptığı açıklamada, ülkedeki siyasi krizi çözüme kavuşturmak adına siyasetçiler hakkında daha önce başlatılan hukuki işlemleri durdurma kararı alan Cumhurbaşkanı İvanov, daha sonra düzenlediği basın toplantısında da tepkilere ve gösterilere rağmen kararının arkasında durduğunu ifade etmişti.

İvanov'un af açıklamasının ardından düzenlenen gösterilere dün bir günlüğüne ara verilmişti.

Makedonya\'daki Siyasi Kriz
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Makedonya'daki Siyasi Kriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement