Makedonya'dan Yunanistan'a Nota - Son Dakika
Güncel

Makedonya'dan Yunanistan'a Nota

Makedonya, Yunan askerlerinin sosyal medyada Türk, Makedon ve Arnavutlara karşı yaptığı ''nefret söylemi'' nedeniyle Yunanistan'a nota verdi.

12.08.2014 12:13  Güncelleme: 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Makedonya, Yunan askerlerinin sosyal medyada Türk, Makedon ve Arnavutlara karşı yaptığı "nefret söylemi" ve bu ülkeye seyahat eden vatandaşlarına ait araçların plakalarındaki "MK" kısaltmasının üzerine yetkililerin etiket yapıştırması nedeniyle Yunanistan'a nota verdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan'ın Üsküp Büyükelçisi Teoharis Lalakos'un bakanlığa çağırıldığı belirtilerek, "Yunanistan ve Kıbrıs'ın (Güney Kıbrıs Rum Kesimi) ortaklaşa yürüttüğü eğitimdeki kışkırtıcı ve nefret içeren sloganlar nedeniyle Yunanistan büyükelçisine nota verildi" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, Yunan askerlerin Avrupa ruhuna uygun olmayan bu davranışının, Yunanistanlı yetkililerce de kınanması ve bu tür eylemlerin gelecekte de devam etmemesi için gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulunuldu.

Dışişleri Bakanlığı tarafından ayrıca, Yunanistan'a seyahat eden Makedonya vatandaşlarına ait araçların plakalarındaki "MK" kısaltması üzerine, Yunanistanlı yetkililerce etiket yapıştırılması ve "MK" kısaltmasının üzerinin kapatılması nedeniyle de nota verildiği bildirildi.

Yunan askerlerinin geçtiğimiz günlerde sosyal medyada Türk, Makedon ve Arnavutlara karşı yapmış oldukları nefret söylemleri Makedonya'da ve bölgede büyük rahatsızlık yaratmıştı. Makedonya hükümeti, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayarak, Yunanistan'da özür talebinde bulunmuştu. - Üsküp

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Makedonya'dan Yunanistan'a Nota - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement