Makedonya ile Kosova Sınır Kapısına Ortak İletişim Merkezi - Son Dakika
Güncel

Makedonya ile Kosova Sınır Kapısına Ortak İletişim Merkezi

Ortak İletişim Merkezi'nde, Makedonyalı ve Kosovalı sınır polisleri aynı ofiste çalışacak Kosova İçişleri Bakanı Skender Hiseni: "İki ülke vatandaşlarının pasaportsuz veya kimlik kartı olmadan sınırdan geçebileceği günler yakındır.

23.01.2015 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Makedonya'nın Kosova Sınır Kapısı Dolno Blatse'de, Makedonya ile Kosova polisinin gümrük noktalarındaki koordinasyonun sağlamasında önemli bir adım olarak görülen Ortak İletişim Merkezi kuruldu.

Merkezin açılış törenine Makedonya İçişleri Bakanı Gordana Yankuloska, Kosova İçişleri Bakanı Skender Hiseni, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Makedonya Büyükelçisi Ralf Bret ve çok sayıda davetli katıldı.

Kurdele kesiminin ardından ofisi gezen yetkililer, Merkez'in faaliyetleri hakkında bilgilendirildi.

Kosova İçişleri Bakanı Skender Hiseni, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Kosova ile Makedonya arasındaki ilişkilerin her alanda daha da geliştiğini söyledi.

Ortak İletişim Merkezi'nin açılışını, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin bir kanıtı olarak gördüğünü anlatan Hiseni, "İki ülke vatandaşlarının pasaportsuz veya kimlik kartı olmadan sınırdan geçebileceği günler yakındır. O gün, iki ülkenin Avrupa Birliği üyesi olduğu gündür" diye konuştu.

Hiseni, Merkez açılışının bölgedeki güvenlik güçlerinin organize suçlarla mücadelesinde büyük önem taşıdığını vurguladı.

Merkez, komşuluk ilişkilerin gelişmesine imkan sağlayacak

Makedonya Savunma Bakanı Gordana Yankuloska da birkaç ay boyunca Ortak İletişim Merkezi'nin kontrol amaçlı çalıştığını ve bu sürede iki ülke polisinin aynı ofiste çalışma fırsatı bulduğunu söyledi.

Yankuloska, aynı zamanda iki ülke polisinin, bilgi aktarımı sayesinde bazı suçların önüne geçtiğini ve ortak çalışmaya yönelik bu tür projelerin komşuluk ilişkilerinin gelişmesine katkı sağladığını ifade etti.

Her iki bakan da sınır kapılarından kimlik kartıyla geçilmesi konusunda çalışmaların sürdüğünü ve en kısa sürede konuya ilişkin anlaşma imzalanacağını açıkladı.

AGİT Makedonya Büyükelçisi Ralf Bret ise benzer projeleri bundan sonra da destekleyeceklerini, bu sayede ülkeler arası karşılıklı güvenin sağlandığına dikkati çekti. - Üsküp

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Makedonya ile Kosova Sınır Kapısına Ortak İletişim Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement