Makedonya Savunma Bakanı Yolevski, Bulgaristan'da - Son Dakika
Güncel

Makedonya Savunma Bakanı Yolevski, Bulgaristan'da

Bulgaristan Savunma Bakanı Angel Naydenov, Makedonya'nın AB ve NATO üyeliğini desteklediklerini söyledi.

22.07.2014 15:47  Güncelleme: 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan Savunma Bakanı Angel Naydenov, Makedonya'nın AB ve NATO üyeliğini desteklediklerini söyledi.

Bulgaristan'a resmi ziyarette bulunan Makedonya Savunma Bakanı Dr. Zoran Yolevski ile görüşen Naydenov, Bulgaristan'ın, Batı Balkan ülkelerinin AB ve NATO entegrasyonunu desteklediğini ifade ederek Balkanlar'ın ortak geleceğini bu çerçevede gördüklerini vurguladı.

Bulgaristan'ın Makedonya'dan "iyi komşuluk" dahil olmak üzere, tüm üyelik kriter ve koşullarını yerine getirmesini beklediğini kaydeden Naydenov, diyalog ve ortak bölgesel girişimleri geliştirecek, karşılıklı güven ve ortaklığı pekiştiren politikaların önemli olduğuna işaret etti.

Bulgaristan ile Makedonya arasında askeri işbirliğinin örnek teşkil ettiğini de belirten Naydenov, Bulgaristan'ın, NATO konusundaki tecrübesini paylaşmaya hazır olduğunu, Makedon subayların eğitimine katkıda bulunabileceğini söyledi.

Naydenov, Bulgaristan'ın Makedonya topraklarında bulunan ve onarım ihtiyacı olan anıt, mezarlık ve diğer tarihi eserleri inceleyecek bir heyetin de bu ülkeye yollanacağını sözlerine ekledi.

Makedonya Savunma Bakanı Yolevski de bakan olarak göreve başladıktan sonra ilk resmi ziyaretini Bulgaristan'a yaptığını belirterek Bulgaristan'ın, Makedonya'nın stratejik hedef olarak gördüğü AB ve NATO üyeliğine verdiği destek için teşekkür etti.

Makedonya Savunma Bakanı Yolevski, Bulgaristan\'da
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Makedonya Savunma Bakanı Yolevski, Bulgaristan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement