Makedonya'yı AB Yolunda Destekliyoruz" - Son Dakika
Güncel

Makedonya'yı AB Yolunda Destekliyoruz"

İngiltere Dışişleri Bakanlığının Avrupa ve ABD'den Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, Makedonya'nın Avrupa Birliği (AB) yolundaki "Haklı isyanını" anladıklarını belirterek, "Makedonya'yı AB yolunda destekliyoruz.

24.02.2017 19:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Dışişleri Bakanlığının Avrupa ve ABD'den Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, Makedonya'nın Avrupa Birliği (AB) yolundaki "Haklı isyanını" anladıklarını belirterek, "Makedonya'yı AB yolunda destekliyoruz." dedi.

Duncan, Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki temasları kapsamında, Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin, Makedonya'daki mevcut siyasi durumun ve sığınmacı krizinin ele alındığı belirtildi.

Duncan, İngiltere'nin istikrarlı bir Makedonya istediğini vurgulayarak, Makedonya'nın içişlerine karışmak istemediklerini bildirdi.

Makedonya'nın AB üyelik sürecindeki "Haklı isyan" durumunu anladıklarını aktaran Duncan, "Makedonya'yı AB yolunda destekliyoruz." diye konuştu.

İvanov da Makedonya'nın AB ve NATO üyelik yolunda ilerlemeye devam edeceğini aktararak, AB'nin genişlemesine yönelik uygulanan zorlukların ortadan kaldırılması çağrısında bulundu.

Duncan, parti liderleriyle görüştü

Duncan, Üsküp'teki temasları kapsamında ayrıca, Makedonya'daki İç Makedon Devrimci Örgütü-Makedonya'nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi (VMRO-DPMNE) Genel Başkanı Nikola Gruevski, Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) Genel Başkan Yardımcısı Radmila Şekerinska, Demokratik Bütünleşme Birliği (BDI) Genel Başkanı Ali Ahmeti ve Arnavut Demokratik Partisi - Reform Hareketi Genel Başkanı Ziadin Sela ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Duncan, ülkedeki siyasetçilere talimat vermediğini ifade ederek, "Makedonya'nın siyasetine müdahale etmiyoruz ancak ülkenin geleceği için elimizden gelen her türlü yardımı sunmak istiyoruz." diye konuştu.

Duncan, Makedonya'nın istikrarı ve güvenliği için AB ve NATO üyesi olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Makedonya'yı AB Yolunda Destekliyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement