Makedonyalı Ressam "Dokunuş" Sergisiyle İstanbul'da - Son Dakika
Güncel

Makedonyalı Ressam "Dokunuş" Sergisiyle İstanbul'da

Makedonyalı Ressam "Dokunuş" Sergisiyle İstanbul\'da

Zeytinburnu Belediyesi Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi yıllardır ülkemizin önemli sanatçılarının eserlerine ev sahipliği yapıyor.

13.04.2015 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu Belediyesi çağdaş sanatın önemli temsilcilerini gündeme getirdiği sergilerine bu kez uluslar arası bir sergi ekliyor. Belediye; 16 Nisan Perşembe günü açılışını yapacağı Makedonyalı Ressam Fehim HUSKOVIĆ "dokunuş" sergisini İstanbullu sanatseverlerle buluşturuyor.

Plastik sanatlar alanında önemli projelerin hayata geçirildiği merkezde, İstanbullular için gerçekleştirilen sergileri Nisan ayında bir adım öteye taşınıyor. Üsküp Güzel Sanatlar Fakültesi Profesörü Fehim Husković'in dünyayı etkileyen eserlerinden hazırlanan özel seçki "dokunuş" sergisi, 16 Nisan-12 Mayıs tarihleri arasında İstanbullularla buluşacak.

Serginin küratörlüğünü gerçekleştiren Mehmet Lütfi Şen, sergi için özel hazırlanan katalog sunuş yazısında dünyaca ünlü ressam Husković'i "Husković'in resim çalışmaları özgünlüğü, formu ve enerjisiyle bir dünya sanatçısı olmanın cevabı niteliğinde. Sanatçı resim dünyasını iki temel aks üzerine inşa ediyor. Serilerden biri "manzaralar". Bu seride Husković bir yerin veya bir şehrin gözümüzle gördüğümüz kısmını taşımıyor tuvaline. O somut varlığın gerçekliğini yok etmeden kendi gerçekliğinden yeniden yaratıyor. Bu eserlerin bizim üzerimizde büyü etkisi yapmasının asıl nedenini, ressamın gerçeklik içinde kalarak gerçekliği aşmasıyla vardığı özgün yapıda aramak lazım. Yine onun manzara eserlerinin teması, manzaranın kendisinden çok insan üzerinde yarattığı enerjiden doğuyor olması. Fehim Husković'in bir değer ana aksı ise varoluş. Sanatçı yaratılanı değil yaratışı resmediyor bu tür eserlerinde. Bu ana eksenin vazgeçilmezi insan varoluşunun aracısı "annelik". Bu çalışmalarında Husković tabloları bir varlığı temsil etmeyi reddediyor. Sanatçı varlıkların varoluş anlarına dokunuyor sihirli renkleriyle. Var olanı değil, var edeni değil varoluş anını bir varlık olarak koyuyor zihinlerimize. Bu tablolarla sanatsal iletişimin yolu onlardaki yaratıcılığın heyecanını kendi içimizde yaratmaktan geçiyor." sözleriyle anlatıyor.

19 Nisan günü saat 18.00'da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde başlayacak ve birçok sanatçının katılacağı sergi açılış programına bütün sanatseverler davetli.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Makedonyalı Ressam 'Dokunuş' Sergisiyle İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı
    10:23 Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı

    Ödemiş Ticaret Borsası Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda düzenlenen fuara yaklaşık 150 firma katıldı. Kaymakam Fatih Aksoy, tarım ve hayvancılığın önemine vurgu yaparak, fuarın bölgenin tarım potansiyelini göstereceğini belirtti. Fuar, 21 Nisan'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

  • Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı
    10:19 Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi, 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, 2 uzun namlulu silah, 2 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 gaz el bombası ile çok sayıda mermi bulundu. Gözaltına alınan şüpheliler işlemleri için karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement