Maket Uçak Yaparak Hayata Tutunuyorlar - Son Dakika
Güncel

Maket Uçak Yaparak Hayata Tutunuyorlar

Maket Uçak Yaparak Hayata Tutunuyorlar

Sivas’ta Toplum Ruh Sağlı Merkezi’nde tedavi gören hastalar, maket uçak kursuyla hem hoş vakit geçiriyor hem de el becerilerini geliştiriyor.

23.10.2014 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta Toplum Ruh Sağlı Merkezi'nde tedavi gören hastalar, maket uçak kursuyla hem hoş vakit geçiriyor hem de el becerilerini geliştiriyor.

Sivas Numune Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Türk Hava Kurumu Sivas Şubesi iş birliği ile ruh sağlığı merkezindeki hastaları topluma kazandırmak amacıyla maket uçak kursu açıldı. Merkezde tedavi gören hastalar, kurs sayesinde hem el becerilerini geliştiriyor hem de hoşça vakit geçiriyor. Hastalar, uzun uğraşlar sonucu yaptıkları maket uçaklarıyla da yarışmalara katılmaya hazırlanıyor.

Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Bahadır Epsileli, yaptığı açıklamada, "Kurumlar arası iş birliği ile çeşitli organizasyonlar yapıyoruz. Biz burada bu arkadaşlarımızı topluma kazandırmak noktasında çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sosyal Hizmet Uzmanı İsmail Yılmaz ise, "Amacımız hastalıklarından ötürü sosyal işlevselliğini yitirmiş, yaşam kaliteleri düşmüş olan hastalarımızın tekrardan rehabilite edilerek topluma kazandırılması, toplumda bir birey olarak varlıklarını göstermeleri ve üreterek, üretkenliğe katılarak birey vazifelerini tekrardan yerine getirmelerini sağlamaktır. Maket uçak kursumuzla bir şeyler ürettiklerinde, 'Ben varım, ben buradayım, bir şeyler üretebiliyorum' diyerek öz güvenleri gelişiyor ve tekrardan toplumda normal bir birey olarak yaşantılarına devam edebiliyorlar.

Maket uçak kursuna katılan ve merkezde tedavi gören hastalarda oldukça keyifli vakit geçirdiklerini söylediler" diye konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Maket Uçak Yaparak Hayata Tutunuyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement