Makine İmalatçıları Eğitim Alacak - Son Dakika
Yerel

Makine İmalatçıları Eğitim Alacak

Makine İmalatçıları Eğitim Alacak

Ordu'da 'Makine İmalatçılarının Eğitimi ve Yetirliliklerinin Geliştirilmesi' projesi kapsamında 45 usta eğitim alacak.

30.09.2014 10:37  Güncelleme: 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da 'Makine İmalatçılarının Eğitimi ve Yetirliliklerinin Geliştirilmesi' projesi kapsamında 45 usta eğitim alacak. Ağustos 2015'de sona erecek projenin maliyeti ise 203 bin euro olacak.

Ordu Sinema Otel'de gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına, Vali irfan Balkanlığolu, Ordu Üniversitesi(ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ODÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mithat Akgün, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası(OTSO) Başkanı Servet Şahin ve OTSO Meclis Başkanı Ufuk Ünal katıldı.

Gerçekleşen proje tanıtım toplantısında, ODÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mithat Akgün, katılımcılara 'Avrupa Yeterlilik Çerçevesinde Makine İmalatçılarının Eğitimi ve Yeterliliklerinin Geliştirilmesi' projesi ile ilgili bilgiler verdi. Düzenlenecek eğitimlerde, endüstri meslek lisesi mezunu ustalar 15 kişi, meslek yüksekokulu mezunu makine teknikeri 15 kişi ve fakülte mezunu mühendis ve teknik öğretmenler 15 kişi olmak üzere üç grupta eğitimler verilecek eğitimlere 45 kişi katılacak. Yapılacak proje eğitim programında, teknik resim ve temel malzeme bilgisi, temel bilgisayar ve solidworks, ISO 9001 kalite yönetim sistemi ile CNC programlama ve uygulamaları gibi dersler yer alacak.

AKGÜN: "PROJE BÖLGESEL OLARAK FARKINDALIK OLUŞTURACAK"

Proje hakkında bilgiler veren ODÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mithat Akgün, projenin Ordu, Giresun ve Samsun illerini kapsayacağını söyledi. Projenin sonunda sertifika alacak olan ustaların bölgede farkındalık oluşturacağını vurgulayan Akgün, "Makine imalat ustalarında Kalite Yönetim Sistemi (ISO 9001) ve CE işaretlemeleri konularında bilinçlendirme oluşması, verilecek sertifikalar, dokümantasyon ile bilgisayar destekli talaşlı imalat teknolojileri (CNC) ve solidworks eğitimleri ile ustalarımız bölgesel olarak bir farkındalık oluşturacaktır" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Makine İmalatçıları Eğitim Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement