Maktek Avrasya 2014 Fuarı Açıldı - Son Dakika
Ekonomi

Maktek Avrasya 2014 Fuarı Açıldı

Maktek Avrasya 2014 Fuarı Açıldı

Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) iş birliğiyle düzenlenen MAKTEK Avrasya 2014 Fuarı açıldı.

14.10.2014 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) iş birliğiyle düzenlenen MAKTEK Avrasya 2014 Fuarı açıldı.

TÜYAP'tan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin stratejik sektörleri olan makine ve takım tezgahlarını temsil eden iki büyük meslek örgütü, TİAD ve MİB'in, 2023 vizyonunu gerçekleştirmeye yönelik işbirliğiyle düzenlediği, makine sektörünün en büyük buluşması MAKTEK Avrasya 2014 Fuarı açıldı. İstanbul Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde, 19 Ekim Pazar gününe kadar açık kalacak fuarda 1 milyar dolarlık iş hacmine ulaşılması bekleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜYAP Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı İlhan Ersözlü, teknolojik gelişme yoluyla sanayileşmeyi ve birçok sektörün rekabet yeteneğini doğrudan etkileyen makine ve imalat sektörlerinin temel üretim aracı olan takım tezgahlarının, Avrasya bölgesindeki en önemli üreticileri, MAKTEK Avrasya 2014 Fuarı'nda bir araya geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Geçen yıl 64 ülkeden 59 bin 600 kişinin katıldığı MAKTEK Avrasya Fuarı'na, bu yıl iki sektörün iş birliği doğrultusunda çok daha geniş bir katılım olması bekleniyor. Ziyaretçilerin ilk günden gösterdiği yoğun ilgi de bu beklentiyi destekliyor. Almanya, İspanya, Çin, Tayvan, Hindistan, Güney Kore, Japonya, İtalya gibi bu sektörlerde söz sahibi ülkeler fuardaki yerini aldı. Geçen yılki fuarda katılımcı firmalar arasındaki alışveriş yıl sonuna kadar devam ederken, 600 milyon dolarlık iş hacmine ulaşıldı. Bu yıl yaklaşık yüzde 50 oranında artışla 800-900 milyon dolarlık bir ticaret hacmine ulaşılması öngörülüyor. Özellikle makine ve teknoloji fuarcılığı konusunda özel deneyim ve uzmanlık isteyen, kendine özgü incelikleri olan MAKTEK Avrasya Fuarı'nın, TÜYAP uzmanlığı ile bu yıl da önemli başarılara imza atacağına inanıyoruz."

Ersözlü, MAKTEK Avrasya 2014 Fuarı'nda Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen katılımcılarından bin 378 firma ve firma temsilciliği, bu firmaların temsil ettiği 3 bine yakın marka yer alacak. Yüzde 46 büyüme ve artan katılımla beraber toplam 122 bin metrekare kapalı alan kapasitesine sahip TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nin 15 salonu da tam kapasiteyle kullanılacak. Fuarda, takım tezgahları, metal-sac işleme makinaları, tutucular-kesici takımlar, kalite kontrol-ölçüm sistemleri, CAD/CAM, PLM yazılımları ve üretim teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren katılımcılar yer alacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Maktek Avrasya 2014 Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement