Malatya'da 1 Pilot Albay Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Malatya'da 1 Pilot Albay Tutuklandı

Malatya\'da 1 Pilot Albay Tutuklandı

Darbe girişiminin ardından Malatya’da gözaltına alınan askerlerden 1 Kara Pilot Kurmay Albay çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

22.07.2016 20:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darbe girişiminin ardından Malatya'da gözaltına alınan askerlerden 1 Kara Pilot Kurmay Albay çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Malatya'da gözaltına alınan askerlerin adliyeye sevkleri sürüyor. Son olarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 1 Kara Pilot Kurmay Albay ile 3 Askeri Hakim gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli savcılık sorgularının ardından tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme Kara Pilot Kurmay Albay Mustafa Özkan hakkında tutuklanma kararı verirken 3 askeri hakim hakkında ise adli kontrol kararı verdi. Tutuklanan albay geniş güvenlik önlemleri altında Malatya E Tipi Cezaevine gönderildi.

Valilikten açıklama

Malatya Valiliği'nden yapılan son açıklamada FETÖ/PYD soruşturması kapsamında 20 dershane ve yurdun kapatıldığı belirtildi. Açıklamada FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarına yönelik olarak kentte yapılan operasyonlar ve çalışmalar sonucunda 5 özel okul, 1 özel kurs, 6 özel öğrenci yurdu ile 8 özel dershane olmak üzere 20 kurum hakkında kapatma işlemi yapıldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca görevden uzaklaştırılan personel sayısı hakkında da güncel bilgiler verildi. Açıklamada Türkiye İstatistik Kurumu Malatya Bölge Müdürlüğünde 1 Bölge Müdürü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde 1 Eğitim Uzmanı ve 1 memurun açığa alındığı bilgisi paylaşıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Malatya'da 1 Pilot Albay Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement